MAE salută marcarea Zilei Justiţiei Penale Internaţionale

209
MAE salută marcarea Zilei Justiţiei Penale Internaţionale - mae-saluta-1689595594.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, luni, 17 iulie, a Zilei Justiţiei Penale Internaţionale şi împlinirea a 25 de ani de la adoptarea Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale, reafirmând cu acest prilej susţinerea fermă a României pentru activitatea CPI.

Potrivit unui comunicat al MAE, adoptarea Statutului de la Roma reprezintă un moment istoric în dezvoltarea justiţiei penale internaţionale. Curtea Penală Internaţională a devenit o parte esenţială a sistemului de justiţie internaţională, reprezentând atât un garant al accesului la justiţie pentru miile de victime ale celor mai grave infracţiuni aflate sub jurisdicţia sa, cât şi un catalizator al consolidării sistemelor judiciare naţionale.

„Cu acest prilej, România reafirmă susţinerea fermă pentru activitatea CPI şi rolul său în lupta împotriva impunităţii pentru cele mai grave crime care preocupă comunitatea internaţională în ansamblul său. România evidenţiază importanţa cooperării depline cu această instanţă penală internaţională, inclusiv în ceea ce priveşte mandatele de arestare emise de CPI”, se arată în comunicat.

Totodată, România subliniază importanţa apărării acestei instanţe împotriva oricărei încercări de subminare a activităţii sale şi a oricăror ameninţări la adresa acesteia şi a personalului său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4421 secunde