Mai multe organizații ale societății civile protestează împotriva numirii lui Dan Șova ca ministru

227
Mai multe organizații ale societății civile protestează împotriva numirii lui Dan Șova ca ministru - senatoruldansova77410400-1344502057.jpg
Mai multe organizații ale societății civile, printre care Grupul pentru Dialog Social, Freedom House România, APADOR-CH, Institutul pentru Politici Publice, protestează împotriva numirii lui Dan Șova în funcția de ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.

"Considerăm că această decizie politică, validată de președintele interimar Crin Antonescu, este o gravă eroare și un semnal cât se poate de îngrijorător în raport cu eforturile României de a-și asuma trecutul și responsabilitatea Holocaustului, exprimată inclusiv în documente oficiale ale statului român, precum Raportul final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România, prezidată de dl. Elie Wiesel", se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Expert Forum, unul dintre semnatarii protestului.

Aceștia consideră că "nu clemența, ci retragerea imediată a sprijinului politic și revocarea sa din funcție reprezintă măsuri adecvate față de gravitatea afirmațiilor dlui senator Dan Șova".

Printre semnatari se mai află ActiveWatch Agenția de Monitorizare a Presei, ACCEPT, CeRe, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Resurse Juridice, Romani CRISS, ProDoMo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.243 secunde