Mai mulți miniștri au făcut cereri de retragere a demisiilor. Cine sunt aceștia

206
1
Mai mulți miniștri au făcut cereri de retragere a demisiilor. Cine sunt aceștia - imageresize-1498122546.jpg
13 miniștri din cabinetul Grindeanu și-au retras demisiile. Cererile au ajuns la Secretariatul General al Guvernului.

Cererile au venit de la Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor, Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri și IMM-uri, Marius Dunca, ministrul Tineretului, Pavel Năstase, ministrul Educației, și Mircea Dobre, ministrul Turismului, Andreea Păstârnac, ministrul pentru românii de pretutindeni, Toma Petcu, ministrul Energiei, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Europene, Mihai Tudose, ministrul Economiei, și Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării.

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, spunea încă de aseară că membrii cabinetului Grindeanu își vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcționarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

Colegul său din Guvern, Tudorel Toader, spunea că demisiile, depuse în 15 iunie, devin irevocabilă în data de 30 iunie, moment de la care începe interimatul. El și-a exprimat însă convingerea că până la sfârșitul lunii va fi instalat noul Guvern.


Pe de alta parte, secretarul general al Guvernului demis, Victor Ponta, a spus că demisiile nu pot fi retrase.

"Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să își retragă demisiile și să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor - deși Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt "irevocabile"? Fac precizarea că au fost anunțate public, prezentate în scris primului ministru și "s-a luat act de depunerea lor" de către fostul Secretar General Busuioc - ghinion). Atâta neseriozitate și incompetență e greu de găsit", a mai spus Victor Ponta.



Comentează știrea

mazare
23 iunie 2017
abureli

Acum e rost sa imparta cascavalul pana ii aleg pe ceilalti

Pagina a fost generata in 0.3627 secunde