Majorarea salariului minim aduce un val de scumpiri în luna decembrie

194
Majorarea salariului minim aduce un val de scumpiri în luna decembrie - 7trucurimicicasafacieconomiimaim-1541833356.jpg
Lefurile vor crește pentru jumătate dintre salariații români, dar cheltuielile vor fi mai mari pentru toți. Majorarea cu o sută de lei a salariului minim pe economie va declanșa un nou val de scumpiri în luna decembrie, anunță reprezentanții industriei alimentare. Deja plătim mai mult pentru utilități, dar acum vom scoate și mai mulți bani din buzunare pentru hrană și combustibili, scrie realitatea.net

Creșterea diferențiată a salariului minim din decembrie înseamnă costuri mai mari cu forța de muncă pentru firme, iar asta se va reflecta cel mai bine în prețuri mai mari la raft.

Estimările reprezentaților din industria alimentară arată că până la sfârșitul anului vom plăti mai mult cu 10% pentru ouă, brânză și lapte. De asemenea pâinea va fi mai scumpă cu 20 de procente, iar prețul unui kilogram de carne de porc va fi cu până la șase la sută mai mare de Crăciun. Unele produse vor fi mai scumpe chiar din această lună din cauza majorării tarifelor la electricitate și gaze naturale, dar și al costurilor cu materia primă și forța de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9872 secunde