Mandatul primarului Viorel Bălan, în pericol! Se fac, din nou, alegeri la Nicolae Bălcescu?

889
Mandatul primarului Viorel Bălan, în pericol! Se fac, din nou, alegeri la Nicolae Bălcescu? - viorelbalancomunanicolaebalcescu-1466154682.jpg
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, ieri, recursul formulat de primarul comunei Nicolae Bălcescu în dosarul în care Curtea de Apel Constanța îl declarase incompatibil, decizia judecătorilor de la ÎCCJ fiind definitivă.


"Nu mă așteptam la această soluție. O să mă consult cu avocatul să văd ce mai este de făcut. Nu am primit încă decizia instanței", a declarat primarul Viorel Bălan.


Viorel Bălan a recâștigat Primăria Nicolae Balcescu, la alegerile din 5 iunie, cu 55% din voturile valabil exprimate. În momentul de față, dosarul de validare a mandatului de primar se află pe rolul Judecătoriei Constanța, termenul stabilit de instanță fiind 22 iunie.


Cu toate acestea, dosarul lui ar putea fi respins pe motiv că este incompatibil. Pe de altă parte, chiar dacă judecătorul ar trece de acest aspect iar mandatul va fi validat, ulterior, prefectul județului Constanța 
l-ar putea demite, pe motiv de incompatibilitate. 


"Normal ar fi ca judecătorul să nu valideze mandatul dacă soluția este definitivă și executorie. De-abia ulterior, dacă mandatul este validat, Prefectura va putea intra pe firul problemei. Și într-un caz și în altul, ar urma ca, în termen de șase luni să se facă noi alegeri", a declarat pentru Cuget Liber, prefectul Adrian Nicolaescu. 
Mai multe detalii în ediția de mâine a ziarului Cuget Liber. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde