Mangalia ar putea rămâne fără căldură

944
Problema privind sistemul termic din Mangalia este una cu multiple semne de întrebare, iar locuitorii orașului nu știu dacă vor avea sau nu căldură în iarna care se apropie.
În urmă cu șase zile, consilierii din Mangalia i-au solicitat primarului Claudiu Tusac să reducă prețul de furnizare al gigacaloriei către populația municipiului. Consilierii PDL au invocat faptul că administrația locală continuă să furnizeze energie termică la prețul majorat de 230 de lei pe gigacalorie, în condițiile în care prefectul Claudiu Palaz a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care era adoptată majorarea prețului de producție.
În acest sens, pedelistul Paul Foleanu a depus un proiect de hotărâre prin care i-a solicitat primarului, în numele mai multor consilieri, să convoace o ședință, pe a cărei ordine de zi să fie înscris un punct referitor la micșorarea prețului la gigacalorie pentru cetățeni.
În ceea ce privește distribuitorul Callatis Therm SA, există surse care afirmă că rezervoarele de combustibil ale societății sunt goale. Mai gravă este situația în care, potrivit acelorași surse, administrația locală are deja datorii de aproximativ 60 de miliarde lei vechi către firma de distribuție a energiei termice, fapt ce pune societatea în imposibilitatea de solicita bani în avans pentru a cumpăra combustibil. Aceleași surse spun că firma a încercat să acceseze un credit pentru a putea achiziționa combustibil, însă neputând oferi drept garanție centralele, care aparțin de drept Consiliului Local Mangalia, băncile nu s-au încumetat să ofere finanțare.
Am încercat să contactăm unul dintre membrii conducerii societății de distribuție, dar răspunsul a fost acela că mai toți directorii se află într-o ședință prelungită.

Reamintim că, la mijlocul verii, administrația locală Mangalia a majorat prețul de furnizare pentru populație de la 165 de lei la 230, di-minuând subvenția acordată de primărie. Tot atunci, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care s-a decis majorarea prețului de producție a gigacaloriei de la 372 lei + TVA, la 457 + TVA, hotărâre care a fost atacată ulterior de prefectul Claudiu Palaz.
În această situație, hotărârea privind prețul de producție este suspendată, ceea ce înseamnă că distribuitorul Callatis Therm vinde gigacaloria conform criteriilor stabilite în anul precedent. În concluzie, dacă primarul Tusac nu va accepta să diminueze prețul de furnizare, locuitorii orașului Mangalia vor plăti 230 de lei pentru gigacalorie, deși, în raport cu prețul de producție, ar trebui să achite 165 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Scandal politic în stradă la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.2661 secunde