Mangalia are buget. Cum a împărțit banii primarul Cristian Radu

391
Mangalia are buget. Cum a împărțit banii primarul Cristian Radu - primariamangalia7-1365093273.jpg
Consilierii locali din Mangalia, reuniți în cadrul unei ședințe ordinare, au dezbătut și adoptat mai multe proiecte de interes public. 

Dintre acestea, organigrama municipalității și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.

Conform proiectului de hotărâre care vizează bugetul municipalității acesta este raportat la nivelul încasărilor anului anterior și se ridică la valoarea de aproximativ 69,4 milioane de lei.

La capitolul Învățământ, bugetul alocat pentru anul 2013 este de aproximativ 19,7 milioane lei, în timp ce pentru investiții suma este de aproape 15,8 milioane lei. Pentru sectorul de Cultură, Recreere și Religie valoarea bugetului, pentru anul în curs, este de 9,5 milioane de lei.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali au hotărât înființarea unor structuri administrative, prin reorganizarea unor servicii publice din cadrul Primăriei. Astfel, s-a creat Centrul Cultural "Callatis", în subordinea căruia se află toate instituțiile de cultură de la nivel local.

O altă structură nou înființată, prin hotărârea consilierilor locali, vizează Direcția de Turism și Servicii Publice, având în subordine Serviciul Turism și Administrare Stațiuni, care se va ocupa de administrarea stațiunilor din sudul litoralului.

Totodată, aleșii locali au aprobat un Regulament de creștere și deținere a păsărilor de curte și animalelor domestice, în municipiul Mangalia, precum și Regulamentul de gestionare a populației canine de pe raza orașului.

În acest sens, se interzice creșterea cabalinelor, ovinelor, porcinelor, caprinelor, precum și cea a păsărilor domestice în zonele centrale ale orașului și pe domeniul public. Nerespectarea unor articole din regulament se sancționează cu amendă ce poate atinge valoarea de 800 de lei.

De asemenea, s-au stabilit noi reguli, prin care deținătorii animalelor de companie, care locuiesc la bloc, sunt obligați să obțină acordul vecinilor pentru a le ține în casă. În același timp, documentul adoptat de Consiliul Local Mangalia prevede obliga-tivitatea sterilizării câinilor metiși, deținuți în proprietate, în vederea stopării înmulțirii necontrolate a câinilor comunitari.

Un alt articol din Regulament se referă la taxa de disconfort pentru proprietarii care dețin mai mult de două animale de companie, pe domeniul privat. Aceștia trebuie să plătească o taxă specială de 200 de lei/an/fiecare animal în plus. Excepție fac deținătorii de animale de companie care locuiesc la casă. De asemenea, se interzice cu desăvârșire, amplasarea adăposturilor pentru câini și creșterea acestora pe domeniul public.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Martie 2013
Stire din Eveniment : Băut, dar la volan
Pagina a fost generata in 0.5987 secunde