Mangalia vrea să se împrumute la bănci pentru investiții în infrastructură

171
Mangalia vrea să se împrumute la bănci pentru investiții în infrastructură - consiliullocalmangaliaaaprobat-1422553974.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Mangalia a adoptat, în ședința extraordinară de ieri, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, precum și bugetele societăților din subordine, respectiv Goldterm și Parcul Industrial.

Totodată, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre privind contractarea unei finanțări rambursabile, prin emisiune de obligațiuni, în valoare de până la 40 milioane de lei. Referitor la această inițiativă a municipalității, primarul Cristian Radu a declarat că votul consilierilor reprezintă doar un acord de principiu, urmând ca în perioada următoare să se urmeze toți pașii legali, în vederea finalizării acțiunii.

"Mai trebuie să facem demersurile necesare la Ministerul de Finanțe, apoi la bănci, ca să vedem exact ce sumă putem obține, în cele mai bune condiții pentru primărie. Ulterior, vom veni din nou în fața Consiliului Local pentru a stabili destinația fondurilor obținute prin emisiunea de obligațiuni. Oricum, dacă vom reuși acest demers, banii se vor duce exclusiv în investiții din domeniul infrastructurii", a explicat edilul.

El a mai spus că, în prezent, Primăria Mangalia are un grad redus de îndatorare, astfel încât instituția se va încadra în criteriile impuse de lege, în privința contractării unei finanțări.

Pe de altă parte, în cadrul ședinței Consiliului Local, s-a mai votat un proiect de hotărâre privind branșarea lăcașelor de cult la sistemul centralizat de termoficare.

"În această perioadă se lucrează la branșarea blocurilor cu sobe la rețeaua de gaze naturale, iar în câteva săptămâni proiectul se va finaliza. De asemenea, în scurt timp vom începe racordarea la gaz a unităților de învățământ, astfel încât să reducem costurile cu încălzirea pe timpul iernii", a mai spus primarul Mangaliei.

El a reamintit că, în baza unei Hotărâri a CL, Primăria sprijină și locuitorii de la case, prin decontarea taxei de branșament. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Prins după ce a furat un telefon mobil
Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : ACCIDENT cu VICTIMĂ la Mangalia
Pagina a fost generata in 2.724 secunde