Manuela Mitrea și Constantin Chirilă îi cer explicații ministrului Daniel Funeriu

545
Manuela Mitrea și Constantin Chirilă se numără printre primii parlamentari constănțeni care au făcut interpelări adresate Guvernului încă de la începutul sesiunii parlamentare de toamnă.
Cei doi au solicitat câteva explicații de la Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu.
Pe 15 septembrie, Constantin Chirilă i-a cerut un răspuns în scris ministrului în cazul Ordonanței de Urgență nr. 77 din 30 iunie 2010 privind unele măsuri în domeniul tineretului și sportului. Chirilă susține că, "în spatele unor bune intenții ale Guvernului, ordonanța lasă loc de interpretări și portițe pentru spolierea bazei materiale a ministerului". "Această ordonanță scoate din proprietatea ministerului patrimoniul, prin derogările de la legislația privind bunurile proprietate publică, coroborate cu acelea privind concesionările acestor bunuri", mai explică deputatul democrat-liberal.
Prin interpelarea sa, Constantin Chirilă vrea să afle de ce nu se fac referiri clare la scopurile pentru care poate fi închiriat sau concesionat patrimoniul. El arată că "lăsându-se aceste precizări la latitudinea ministrului, care poate fi înlocuit oricând, pot fi modificate după interesele oricui". De asemenea, el vrea să știe cum va proceda ministrul pentru a securiza proprietatea statului asupra acestor bunuri, știut fiind că derogările de la legea patrimoniului pot duce la spolierea statului.
Social-democrata Manuela Mitrea i-a cerut, la rândul său, un răspuns în scris ministrului Educației privind acordarea distincțiilor bănești pentru profesori. Interpelarea sa a fost înregistrată cu data de 22 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.921 secunde