Marcel Boloș: “Fie scădem numărul bugetarilor, fie modificăm salariile acestora“

259
1
Marcel Boloș: “Fie scădem numărul bugetarilor, fie modificăm salariile acestora“ - marcelbolos-1681036522.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat recent, într-o intervenție la Antena 3, că scăderea încasărilor la bugetul de stat în primul trimestru al acestui an poate duce fie la scăderea numărului de bugetari, fie la modificări ale salariilor acestora. Totodată, acesta a spus că o decizie finală va fi luată de coaliția de guvernare. El a mai spus că reducerea cheltuielilor este o măsură cerută de Comisia Europeană pentru îndeplinirea condițiilor din PNRR și ca ea să fie considerată ca fiind o măsură „cu impact”, este posibil să fie nevoie de „o posibilă ajustare a numărului de funcționari”.


„Noi avem în momentul de față o cheltuială cu salariile în sistemul bugetar de în jur de 110 miliarde lei”, a declarat Marcel Boloș. De asemenea, nu este exclusă și varianta de modificare a taxelor și impozitelor, a precizat ministrul Fondurilor Europene.


Declarațiile lui Boloș vin pe fondul creșterii găurii din bugetul de stat. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat săptămâna trecută că în primul trimestru ANAF a avut încasări mai mici cu 4,1 miliarde de lei față de programul asumat.


Comentează știrea

vili
9 aprilie 2023
greu de inteles

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș cand a participat la realizarea PNNR-ului nu a luat in calcul ca salariul bugetarului trebuie inghetat pe 50 ani . Numai venitul celor din ministerul pe care il conduce se mareste deoarece bani necesari majorarilor vin de la comisia europeana , de la ei de acasa , oare de unde are bani comisia europeana sa-i dea . Prea este pe fata , numai la mine este plus la ceilalti minus ; justificarea , asa vrea comisia europeana

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5297 secunde