Marcel Ciolacu: Nu vom avea recesiune! Guvernul pregătește două ordonanțe pentru creșterea veniturilor la buget

208
Marcel Ciolacu: Nu vom avea recesiune! Guvernul pregătește două ordonanțe pentru creșterea veniturilor la buget - recesiune-1690561933.jpg

Articole de la același autor

În plin proces de conturare a noului plan de măsuri economice, premierul Marcel Ciolacu anunță că pregătește două ordonanțe de urgentă pentru a rezolva problema deficitului bugetar.


Astfel, prima ordonanță privește economiile la sistemul bugetar, care are ca scop stoparea risipei banilor publici.


Un al doilea act normativ se referă la colectarea din taxe și impozite. Premierul așteaptă de la ANAF o prezentare cu ce s-a întâmplat în ultima perioadă, scrie gandul.ro


„Este o scădere a veniturilor din cauza scăderii consumului și a producției industriale, este adevărat”, spune premierul


„Nu vom intra în criză economică”


Premierul transmite că România nu a intra în recesiune și că vom avea creștere economică, în acest an.
„Nu vom intra nici în recesiune. România va avea până la sfârșitul anului o creștere economică. Există, totuși, o mare provocare: respectarea țintei de deficit la 4,4% din PIB. Dar, guvernul a ajuns la un acord cu Comisia Europeană care va continua și în luna august”, transmite șeful Executivului.


În ceea ce privește reducerile de venituri, premierul spune că nu există nicio măsură care vizează salariile.


„Există măsuri și perioade în care statul își permite să vină cu anumite facilități. Și există anumite perioade în care statul nu-și permite asta. Dar nu vor fi tăieri de facilitați care vor duce la micșorări de salariu. În acele cazuri, se mărește salariul minim, astfel încât să nu existe aceste pierderi”, a mai spus primul ministru.


Referitor la reacțiile din spațiul public referitoare la noi taxe, Ciolacu a subliniat că nu vor fi noi taxe, ci va fi o „reașezare a climatului concurențial corect într-un stat”.


În ceea ce privește termenul de aplicare a noilor măsuri, premierul afirmă că vor intra în vigoare diferențiat, în funcție de măsură, la 1 septembrie, la 1 noiembrie și la începutul anului viitor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4117 secunde