Mariana Gâju participă la întâlnirea autorităților locale cu reprezentanții coaliției PSD-PD-L

248
Prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România (A.Co.R.) și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, face parte din delegația A.Co.R. care va participa la întâlnirea programată pentru mâine, la București, între reprezentanții autorităților locale și cei ai coaliției PSD-PD-L.
Gâju a precizat că, printre problemele pe care cei cinci reprezentanți A.Co.R. le vor prezenta miniștrilor, se numără cea a salarizării și cea a numărului de anga-jați pe care trebuie să îi aibă administrațiile locale.
În cadrul întâlnirii de ieri a Adunării Generale a Asociației Comunelor, organizată la Pavilionul Expozițional, primarii au dezbătut unul dintre subiectele actuale promovate de către Guvern: reducerea personalului cu 20%.
"Este o aberație", a descris această propunere președintele A.Co.R., Emil Drăghici, la dezbaterile de ieri. De asemenea, Drăghici a propus, în conformitate cu normele legale, o grilă a compartimentelor și serviciilor necesare administrațiilor locale, formulă ce urmează a fi prezentată și Guvernului.
"Noi suntem autorități ale administrației publice locale care furnizăm servicii cetățenilor, servicii pe care le furnizăm nu pentru că vrem, ci pentru că suntem obligați prin lege. Am pornit la identificarea tuturor atribuțiilor cu caracter imperativ și, astfel, vom putea stabili numărul strict de angajați cu care ne vom putea realiza atribuțiile", a spus hotărât Drăghici.
Problemele semnalate de către A.Co.R., pe parcursul discuțiilor din această săptămână, vizează descentralizarea, precum și infrastructura mediului rural. "Problemele noastre sunt simple și scurte", a menționat Mariana Gâju. "Este vorba despre infrastructura mediului rural, infrastructura educației, infrastructura asistenței sociale și a dezvoltării economice a localităților din mediul rural. Acestea sunt problemele clare pe care dumnealor refuză să le vadă și le ridică, doar teoretic, în fața cetățenilor pe sticlă", a mai adăugat Gâju.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4318 secunde