Fotoliul de primar mai presus decât partidul

Concurs Mariana Mircea vrea să îl bată pe Hânsă cu trandafirii social - democrați

2801

Articole de la același autor

După ce liberalii au exclus-o din partid, Mariana Mircea este hotărâtă să intre în cursa pentru primăria condusă în prezent de liberalul Gheorghe Hânsă.
Timp de 12 ani, ea a fost membru PNL, de două mandate este consilier local la Cernavodă și candidat pe listele finale ale PNL pentru Parlamentul European.
Cum, în calitate de candidat independent, este mai greu să reușească, Mariana Mircea se gândește să se înscrie acum în PSD.

Disputele dintre consilierul local Mariana Mircea și actualul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, colegi de partid până mai ieri, au apărut în momentul în care consilierul a anunțat că vrea să candideze la funcția de primar din partea PNL, în locul actualului edil. Potrivit Marianei Mircea, supărarea primarului s-a accentuat în momentul în care, în noiembrie anul trecut, ea a solicitat, în calitate de consilier local, "situația cu firmele care au contracte pe bani publici", situație pe care edilul nu i-a dat-o nici până astăzi.
Dacă prima solicitare a fost făcută în baza Legii 215, Mircea vrea să depună încă o cerere în acest sens, de această dată ca simplu cetățean, în baza Legii nr. 544.
Tot ea îl acuză pe primar de "o serie de abuzuri" în ceea ce o privește, în această categorie intrând inclusiv excluderea ei din partid, pe care o consideră nestatutară. Fosta liberală ne-a declarat că a fost exclus din partid în urma amenințărilor primarului Hânsă la adresa consilierilor, colegi de partid, și a celorlalți membri PNL pe care i-ar fi obligat să aleagă între cei doi. De altfel, Mariana Mircea susține că nici nu a fost înștiințată în scris de excluderea din partid, dar a contestat la Curtea de Arbitraj aceste "zvonuri", neprimind însă nici un răspuns nici de la acest organism.
Nici la ședința Delegației Permanente a PNL Constanța din decembrie, Mariana Mircea ne-a declarat că nu a fost invitată, excluderea ei decizându-se, astfel, în lipsă.

Primar, cu orice preț
Mariana Mircea are însă un scop bine definit în prezent: să candideze la Primăria Cernavodă. Și cum, în calitate de candidat independent, șansele sunt destul de mici, Mariana Mircea se gândește să se înscrie într-un alt partid, primul gând îndreptându-se, potrivit spuselor ei, spre PSD. Aurelian Arghir, purtătorul de cuvânt al PSD, susține că deocamdată nu s-au purtat discuții în acest sens, nici măcar neoficial. Arghir a ținut să menționeze că social- democrații nu și-au definitivat listele pentru primării nici măcar în localitățile unde dețin deja fotoliile de prim-gospodari, nici vorbă de racolări de la alte partide, în acest sens.
Pe de altă parte, se pare că Mariana Mircea a mai încercat, fără succes, și pe la ușile democraților, cu aceeași pretenție însă de a fi propusă pentru Primăria Cernavodă.
Potrivit președintelui Organizației Județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, "Mariana Mircea este un fapt consumat. Nu mai este cale de întoarcere". Dragomir ne-a declarat că discuțiile în ceea ce o privește pe Mariana Mircea erau mai vechi, aceasta fiind cunoscută la Cernavodă ca factor generator de conflicte. Cum conducerea validase demult candidaturile actualilor primari, implicit pe cea a lui Hânsă, pentru viitoarea competiție electorală, Marianei Mircea i se oferiseră alternative pentru ambițiile sale politice. Aceasta nu a acceptat însă, susținând că vrea să candideze la Primăria Cernavodă, cu orice preț, chiar și din partea altui partid.
Dragomir a recunoscut că la nivelul conducerii de la județ s-au primit reproșuri pentru faptul că Mariana Mircea a fost propusă pe listele europarlamentare. Mai mult, liderul liberal consideră că ea a profitat de campanie pentru a-și face notorietate, iar o parte din eșecul înregistrat de PNL la Cernavodă i se datorează și fostei colege de partid.
Aseară, cu majoritate de voturi, consilierii locali de la Cernavodă au votat și proiectul de hotărâre referitor la încetarea mandatului de consilier local al Marianei Mircea. Fostul liberal are însă la îndemână pârghiile legislative pentru a contesta decizia colegilor săi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8348 secunde