Marius Budăi: „Sub nicio formă nu susţinem o majorare a vârstei de pensionare peste 65 de ani”

132
Marius Budăi: „Sub nicio formă nu susţinem o majorare a vârstei de pensionare peste 65 de ani” - budai-1679321731.jpg
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, că autorităţile din ţara noastră trebuie întâi să se ocupe de speranţa de viaţă sănătoasă a cetăţenilor, după care să vadă dacă se poate discuta despre o eventuală majorare a vârstei de pensionare. El a adăugat că nu susţine sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani.

„Eu nu înţeleg ce au gândit acei oameni când au trecut aceste aspecte în PNRR, pentru că, cu siguranţă, la oameni nu s-au gândit. Speranţa de viaţă în Occident este mult mai mare ca speranţa de viaţă în România. Noi, cei de la PSD, susţinem că mai întâi trebuie să ne ocupăm de speranţa de viaţă a cetăţenilor români şi mai ales de speranţa de viaţă sănătoasă, pentru că nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Haideţi să ne ocupăm de speranţa de viaţă sănătoasă a cetăţenilor români, după care să vedem dacă discutăm despre o eventuală majorare a vârstei de pensionare. În acest moment nu este cazul. Avem o prevedere în legea deja actuală, Legea 263, după care funcţionăm, anexa 5, care spune că femeile trebuie să ajungă până atunci (în 2030 - n.r.) la 63 de ani. Există o decizie a Curţii Constituţionale pe discriminare că femeile pot lucra până la 65 de ani. S-a trecut acest lucru în PNRR până la 2035 de îndeplinit, eventual gradual. Sub nicio formă nu susţinem o majorare a vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani”, a explicat Budăi, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Legea 263 în vigoare nu opreşte niciun cetăţean român să lucreze peste vârsta de 65 de ani, dacă doreşte acest lucru, a completat ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3292 secunde