Klaus Iohannis, în Emiratele Arabe Unite: „Sunt multe zone unde putem să colaborăm”

1149
Klaus Iohannis, în Emiratele Arabe Unite: „Sunt multe zone unde putem să colaborăm” - iohannis-emirate-1679321776.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, luni, la Palatul Prezidenţial din Abu Dhabi de preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan.

„Sunt foarte multe zone, şi bilaterale, şi regionale, şi în plan global, unde putem să colaborăm foarte bine. Sunt oportunităţi enorme şi cred că ne dorim amândoi să le fructificăm”, a spus preşedintele Iohannis la convorbirile oficiale cu şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, pe care l-a invitat să efectueze o vizită oficială în România.

Şeful statului a arătat că va face propuneri cu privire la colaborarea în zona COP28 şi a Formatului celor Trei Mări. El a vorbit şi despre exemplele de dezvoltare sustenabilă din Emiratele Arabe Unite.

„Aţi reuşit să transformaţi Abu Dhabi într-o bijuterie în zona Golfului, dar în acelaşi timp dezvoltarea sustenabilă şi exemplele pe care le-am putut vedea aici în folosirea eficientă a resurselor naturale dovedeşte că aţi realizat nişte standarde foarte înalte, care între timp au devenit standarde mondiale şi vă felicit pentru acest lucru”, a mai spus şeful statului.

Iohannis a amintit de vizita la Masdar City, arătând că în acest oraş au fost atinse standarde înalte de eficienţă şi sustenabilitate în dezvoltarea urbană. La rândul său, preşedintele Emiratelor Arabe Unite a pledat pentru dezvoltarea relaţiilor cu România şi pentru o prezenţă activă a ţării noastre la COP28, reuniune care va avea loc anul acesta în Emiratele Arabe Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5658 secunde