Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Masdar City, oraş axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate

794
Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Masdar City, oraş axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate - 33668465556100610757656564671429-1679219774.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a vizitat, duminică, Masdar City, un oraş situat lângă Abu Dhabi şi axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Alături de şeful statului, la Masdar City, s-au aflat şi membri ai Guvernului, respectiv ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita la Masdar City are loc şi pe fondul intensificării relaţiei la nivel guvernamental şi al semnării dintre România şi Emiratele Arabe Unite a unor memorandumuri de înţelegere în domenii vizând energia, educaţia şi tranziţia verde şi cea digitală.

"Vizita Preşedintelui Klaus Iohannis a fost centrată pe zona de campus şi laborator în aer liber a Masdar City, teren de testare pentru transportul şi respectiv pentru arhitectura urbană sustenabile. Având în vedere tendinţa ascendentă a urbanizării în România, similară altor ţări europene, decarbonizarea eficientă a oraşelor joacă un rol important în limitarea efectelor schimbărilor climatice", informează sursa citată.
Administraţia Prezidenţială aminteşte că, în acest an, Emiratele Arabe Unite organizează COP28, conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice, care îşi propune să asigure o mai bună coordonare la nivel internaţional în ceea ce priveşte limitarea efectelor generate de această ameninţare globală.

Sursa citată precizează că preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat, cu prilejul vizitei la Masdar City, faptul că tranziţia către oraşe mai sustenabile necesită inovare, precum şi investiţii în cercetare şi dezvoltare.

La Masdar City, preşedintelui Iohannis i-au fost prezentate soluţii de transport şi de arhitectură urbană sustenabilă, de răcire şi ventilaţie urbană, de generare a energiei la nivelul clădirilor, precum şi de utilizare optimă a luminii naturale în unităţile de cercetare şi învăţământ.

"Tehnologiile şi soluţiile testate în Masdar City pot inspira proiecte din alte oraşe, inclusiv oraşe din România, care sunt din ce în ce mai interesate de sustenabilitate. La dezvoltarea acestor soluţii contribuie inclusiv cercetători români, afiliaţi institutelor de cercetare din Masdar City", menţionează Administraţia Prezidenţială.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0152 secunde