Preşedintele Klaus Iohannis, primit de Împăratul Japoniei

146
Preşedintele Klaus Iohannis, primit de Împăratul Japoniei - iohannis-imparat-japonia-1678201961.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marţi dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako.

Discuţiile s-au purtat pe segmente separate: preşedintele Iohannis cu Împăratul Naruhito, respectiv Prima Doamnă cu Împărăteasa Masako.

Conform protocolului imperial nipon, discuţiile nu s-au desfăşurat după o agendă prestabilită, iar Împăratul şi Împărăteasa Japoniei nu au abordat subiecte politice. Au fost recomandate subiectele relevante din perspectiva statutului pe care îl împărtăşesc cei doi interlocutori, acela de reprezentant al ţării şi naţiunii. De exemplu, au fost abordate teme legate de identitatea şi specificul României şi poporului român, precum şi de contribuţia acestora la patrimoniul universal. De asemenea, a fost binevenită abordarea unor subiecte care să ateste legăturile trainice şi îndelungate dintre poporul român şi poporul japonez, consemnate la nivel diplomatic de peste un secol (102 ani). Temele cu un puternic impact umanitar şi relevante pentru naţiune au fost în mod predilect abordate de cuplul imperial japonez. În acest context, a fost posibilă referirea exclusiv la suferinţa provocată oamenilor de unele evenimente, precum pandemia de coronavirus sau războiul din Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0843 secunde