Preşedintele Iohannis, întrevederi cu liderii Dietei din Japonia

132
Preşedintele Iohannis, întrevederi cu liderii Dietei din Japonia - iohannis-intalnire-japonia-1678117900.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, în prima zi a vizitei oficiale pe care o efectuează în Japonia, întrevederi cu preşedintele Camerei Consilierilor din Dieta (Parlamentul) Japoniei, Hidehisa Otsuji, şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Hiroyuki Hosoda, cu care a discutat despre Parteneriatul Strategic România-Japonia şi situaţia regională de securitate.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a subliniat în cadrul celor două întâlniri reperul major pe care semnarea Declaraţiei comune de instituire a Parteneriatului Strategic România-Japonia, care va avea loc miercuri, îl va marca în evoluţia relaţiilor bilaterale de peste un secol dintre cele două state.

„Preşedintele României a arătat că lansarea Parteneriatului Strategic reprezintă un moment istoric pe care ţara noastră doreşte să îl pună în slujba prieteniei şi dezvoltării relaţiilor dintre cele două popoare şi a subliniat obiectivul României de a fi un partener de încredere al Japoniei, atât în avansarea cooperării bilaterale, cât şi în plan multilateral, în cadrul ONU, precum şi în relaţia Japoniei cu NATO şi Uniunea Europeană”, arată sursa citată.

Şeful statului a punctat că prin documentele care vor fi semnate marţi se deschid noi oportunităţi pentru intensificarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, industrie, cercetare, inovare, educaţie şi cultură. În acest sens, au fost reliefate posibilităţile de cooperare cu Japonia în extinderea programelor de energie nucleară civilă, cum sunt Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi proiectul reactoarelor nucleare mici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3418 secunde