AUR: "Opţiunea preşedintelui Iohannis de a lua apărarea Ucrainei în privinţa Canalului Bâstroe, de neacceptat"

307
AUR:
Alianţa pentru Unirea Românilor consideră că opţiunea preşedintelui Klaus Iohannis de a lua apărarea necondiţionat părţii ucrainene în privinţa Canalului Bâstroe, unde sunt implicate interesele României, este de neacceptat şi nu poate rămâne fără urmări.

„Îi cerem lui Klaus Iohannis să facă publice argumentele şi dovezile care îl îndreptăţesc să îşi atace conaţionalii şi să contrazică opiniile pertinente exprimate chiar şi de cei mai moderaţi politicieni români. Klaus Iohannis îşi permite să enunţe în spaţiul public un lucru de o gravitate extremă atunci când recomandă să aşteptăm cuminţi concluziile unor aşa-zişi specialişti cu privire la lucrările pe care partea ucraineană le execută pe Canalul Bâstroe. Preşedintele unui stat membru NATO afirmă că nu are cunoştinţă despre ce se întâmplă la frontiera românească a alianţei, într-o zonă de conflict militar în care este implicată o mare putere nucleară”, se arată într-un comunicat al AUR.

Potrivit aceleiaşi surse, opţiunea preşedintelui de a se exprima cu obişnuita întârziere pe tema lucrărilor de adâncire a Canalului Bâstroe este cu atât mai curioasă cu cât chiar partea ucraineană a recunoscut „cu acelaşi ton sfidător cu care ne tratează de peste 30 de ani“ că a depăşit cu mult adâncimea acceptată, de 3,9 metri, şi a ajuns deja la o cotă de 7 metri pe traseul navigabil. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5807 secunde