Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit de omologul azer

222
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit de omologul azer - iohannisomologazer-1675367470.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, de omologul azer, Ilham Aliyev, la Palatul prezidenţial Zugulba.

Şeful statului român, care efectuează o vizită oficială de două zile în Azerbaidjan, a fost întâmpinat cu onoruri militare.

Din delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, directorul SRI, Eduard Hellvig, consilierii prezidenţiali Cosmin Marinescu, Luminiţa Odobescu, Daniela Bârsan, Delia Dinu.

Cei doi preşedinţi au avut convorbiri tete-a-tete şi oficiale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul consultărilor politice de la Baku, cei doi preşedinţi au discutat aprofundat despre dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, transporturi, comerţ, investiţii, digitalizare, agricultură, educaţie şi cultură.

De asemenea, a fost evaluat stadiul implementării proiectelor de interconectare regională, precum cablul submarin de transport pentru energie electrică, şi a fost abordată iniţierea de proiecte similare în domeniul digital. Un alt subiect de discuţii a vizat extinderea cooperării privind iniţiativele strategice între Europa şi Asia Centrală, folosind rolul de punţi de legătură al României şi al Republicii Azerbaidjan.

Vizita la Baku a avut loc la invitaţia preşedintelui Ilham Aliyev.

Vineri, preşedintele României va deschide, alături de omologul azer, Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, la care va participa şi comisarul european pentru Energie, Kadri Simson. Preşedintele Iohannis va depune şi o coroană de flori la „Monumentul Eroilor” din Baku.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4844 secunde