Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, săptămâna viitoare, vizite în Japonia şi Singapore

239
Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, săptămâna viitoare, vizite în Japonia şi Singapore - iohannis-vizite-1677850826.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, în perioada 6 - 10 martie, o vizită oficială în Japonia şi o vizită de stat în Republica Singapore, informează Administraţia Prezidenţială.

„Consolidarea rolului României în spaţiul indo-pacific este un obiectiv important al politicii externe a României, având în vedere reaşezările geopolitice globale, dar şi interesul de a consolida dialogul politic, relaţiile economice şi cele investiţionale, cu accent pe domenii de vârf. Totodată, România, ca stat membru al Uniunii Europene, acţionează în baza şi pentru valorificarea Strategiei UE pentru Cooperare în Indo-Pacific, adoptată în 2021, aducând o contribuţie solidă la implementarea acesteia”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele va vizita Japonia în perioada 6 - 8 martie şi va avea întrevederi cu împăratul Japoniei, Naruhito, cu prim-ministrul nipon, Fumio Kishida, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei. Vizita oficială în Japonia va include şi o deplasare la Kyoto, pentru întrevederi la nivelul autorităţilor locale.

Principalul obiectiv şi eveniment al acestei vizite este ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, prin semnarea de către preşedintele României şi prim-ministrul Japoniei a Declaraţiei comune de instituire a Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia. Semnarea documentului încheie un amplu proces de consultări şi negocieri, la cinci ani de la adoptarea deciziei de lansare a acestui Parteneriat Strategic, în cadrul dialogului dintre preşedintele Klaus Iohannis şi fostul premier nipon Shinzo Abe, de la Bucureşti. Acesta este al doilea parteneriat strategic încheiat cu un stat asiatic, după cel cu Coreea de Sud. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5308 secunde