Marius Lazurca a fost avizat de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador la Chișinău

277
Marius Lazurca a fost avizat de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador la Chișinău - ae72e011c9314e653ee4bef551c8be3a.jpg
Marius Gabriel Lazurca, propus pentru funcția de ambasador al României în Republica Moldova, a primit ieri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă ale Parlamentului, a declarat pentru Realitatea. Net președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean.
Marius Gabriel Lazurca, propus de Ministerul Afacerilor Externe pentru acreditarea în calitate de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, a primit 20 devoturi "pentru" și unul "împotrivă".
În vârstă de 38 de ani, cu studii la Sorbona, unde și-a dat doctoratul în istorie-antropologie (2003 - Doctorat în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne, 1995 - Master în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne, 1994 - Licență în literatură comparată la Universitatea Paris IV-Sorbonne), Marius Gabriel Lazurca a fost numit ambasador pe lângă Sfântul Scaun la sfârșitul anului 2006.
Până la intrarea sa în diplomație, Marius Gabriel Lazurca fusese cadru didactic la Universitatea de Vest din Timișoara și la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Cunoaște foarte bine engleza și franceza și bine italiana și latina. Este autor sau coautor al multor lucrări în domeniul antropologiei, istoriei, literelor.
Fostul ambasador la Chișinău, Filip Teodorescu, a fost expulzat din Republica Moldova, alături de diplomatul Ioan Gaborean, ca urmare a incidentelor din capitala moldoveană petrecute după alegerile parlamentare din 5 aprilie. După expulzarea fostului ambasador Filip Teodorescu, MAE l-a propus pentru această funcție pe diplomatul Mihnea Constantinescu, numai că acesta a fost respins de autoritățile de la Chișinău. Postul a rămas vacant de atunci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5918 secunde