Măştile de tip medical sau FFP2, obligatorii în toate spaţiile închise şi deschise

194
Măştile de tip medical sau FFP2, obligatorii în toate spaţiile închise şi deschise - guvernuladecis-1641498005.jpg
Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie, precum şi stabilirea măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Actul normativ are la bază măsurile propuse în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, transmite Guvernul prin intermediul unui comunicat.

Una dintre modificările aduse de actul normativ se referă la purtarea măştii de tip medical sau FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise.

Aceasta reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a Covid-19 la nivelul Uniunii Europene. FFP înseamnă piesă facială filtrantă şi este un standard european pentru eficienţa măştii. Acest tip de mască filtrează cel puţin 94% din toţi aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2@, precizează sursa citată.

Fac excepţie de la purtarea măştii de tip medical sau FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; persoanele care sunt singure în birou; prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de trei metri între persoane; reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise, cu condiţia respectării distanţei de minimum trei metri între aceştia şi oricare dintre celelalte persoane din public; persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperature ridicate, umiditate crescută etc) sau activităţi sportive.Pagina a fost generata in 0.5456 secunde