Pentru cedarea Cazinoului Constanța

Mazăre îi pune condiții Elenei Udrea

1359
6
Mazăre îi pune condiții Elenei Udrea - falezacazino79511-1314199865.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali au votat, ieri, proiectul de hotărâre prin care Cazinoul din Constanța trece din administrarea Consiliului Local al municipiului Constanța în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Până să voteze această hotărâre, consilierii au mai adăugat un amendament care cuprinde două condiții.

Una dintre condiții vizează ca reprezentanții MDRT conduși de Elena Udrea să preia Cazinoul printr-o hotărâre de Guvern în termen de trei luni de la aprobarea hotărârii de ieri.

Cea de-a doua condiție vizează ca lucrările de reabilitare a Cazinoului să înceapă în termen de un an de la data hotărârii de Guvern prin care Cazinoul va trece la MDTR. În ceea ce privește termenul în care Cazinoul să fie reabilitat, consilierii nu au avut pretenții, fiind conștienți că acest lucru nu se poate realiza așa

ușor.

"Am venit în întâmpinarea cererii MDRT de preluare a Cazinoului. În trei luni, trebuie emisă o hotărâre de guvern ca să-l preia - dacă nu se emite, înseamnă că sunt neserioși -, iar într-un an de când l-au preluat, trebuie să înceapă reparațiile. Dacă nu încep reparațiile, atunci revine la noi și o să facem ce știm noi, adică o să-l vindem ca să-l repare investitorii", a declarat, după ședința de Consiliu Local, primarul Constanței, Radu Ma-zăre.

Pe de altă parte, el a adăugat că, dacă lucrurile vor decurge normal, după reparații, Cazinoul va reveni administrației locale, care intenționează să îl închi-rieze unei firme care să îi redea obiectivul inițial, acela de Cazino care va adăposti restaurante și baruri.

v v v

Ministrul Dezvoltării și Turis-mului, Elena Udrea, a declarat, ieri, că primarul Radu Mazăre a reușit să cheltuiască doar câteva procente din fondurile europene pe care le are la dispoziție și că acestea îi vor fi retrase în septembrie dacă nu "face ceva cu ele".

"Ar trebui să se grăbească, pentru că, în septembrie, îi retragem toate fondurile dacă nu face ceva cu ele", a spus Elena Udrea. Ea a afirmat că Primăria Constanța a reușit să cheltuiască doar trei milioane de euro din totalul de 91 de milioane de euro pe care Constanța le are la dispoziție din fonduri europene.

Elena Udrea a făcut aceste afirmații în contextul referirilor la reabilitarea Cazinoului din Constanța - trecut prin vot al CL la MDRT - despre care a spus că ar putea fi făcută fie cu fonduri din bugetul MDRT, fie din fondurile europene aflate la dispoziția Primăriei Constanța.

"Mă bucur că ne-a fost predat Cazinoul din Constanța. Putem face reabilitarea prin Compania Națională de Investiții. Am identificat și altă posibilitate, în urma vizitei derulate în Constanța. Am decis să îi dăm posibilitatea să realizeze reabilitarea Cazinoului prin fonduri europene. Dacă nu fac nimic cu fondurile, i le retragem până în septembrie. Dacă vine cu proiect, noi sprijinim proiectul, dacă nu, începem procedurile și îl reabilităm cu bani de la MDRT. Ulterior, el se va întoarce spre administrarea Primă-riei Constanța pentru introducerea lui în circuitul turistic", a afirmat Elena Udrea.

Comentează știrea

ath
25 august 2011
Cand Ministerul a spus "HARASO",

Gica Contra a spus "NIET".Daca Ministerul spune "NIET", Gica Contra zice "OCEN HARASO".Daca Guvernul nu-i da bani Gica trage oblonul la primarie,cand primeste bani Gica pune conditii.Iata cum politica bate bancul cu papagalul rosu.Ministerul a facut o propunere.Dar gestul lui Mazare mi-a adus aminte de papagalul care vorbea prostii in prezenta musafirilor.Stapanul l-a rugat de mai multe ori sa se potoleasca.Intr-o zi, stapanul s-a infuriat si l-a aruncat in veceu.Nici acolo pasarea nu s-a lasat intimidata.Pana s-a scufundat in rahat,papagalul a tinut sa-i arate stapanului,ultimile semne obscene cu degetul mijlociu. Cred ca Mazare si-a pus deja fundul in prastia noastra.Va urma traiectoria papagalului din poveste.

salina
25 august 2011
Mazare trebuie condamnat.

Mazare trebuie sa dea socoteala pentru ca a dat ordin de distrugere a Cazinoului.Acum statul da bani pentru distrugerea facuta de el. Cazinoul trebuie sa ramana in atrimoniul cultural si turistic al orasului asa cum este oriunde in lumea civilizata.

Constantean
25 august 2011
La puscarie cu Pastaie si cu Porcusor

La puscarie cu Pastaie si cu Porcusor.Mai avem un an si scapam de nenorocitii astia.Sa-si pregateasca bagajele!

Tanti Gina
25 august 2011
o scursura

O scursura a societatii sustinut de vuvuzele.

ucseer
25 august 2011
emblema constantenilor

Sa nu-ti vina sa crezi: mascariciul asta de Mazare, ie4se pe postul lui de la TV Neptun si cu tupeul de circar, mai si pune conditii Elenei Udrea, conditii de timp. Auzi, circarul care a lasat sa se darame ceea ce nu ii apartine, pentru ca emblema orasului si a constantenilor nu sunt vapoarele pe care le-a postat la fiecare intrare in oras, ci Cazinoul, acea cladire de patrimoniu, ridicata la mal de mare. Si mai aflam ca avea la dispozitie si 91 de milioane de euro fonduri europene. Deci putea sa repare Cazinoul fara nici-o problema, dar strategia lui a fost alta. 1 Daca il repara cu fonduri europene, nu putea sa fure nimic, controalele la utilizarea unor asemenea fonduri fiind mult mai riguroase. 2. Cazinoul a fost lasat cu buna stiinta in paragina, pentru ca numai asa putea sa il dea gratis unuia de la care isi tragea partea. Si asta, in timp ce din 91 de milioane de euro, a cheltuit doar 3 milioane.Asta este circarul care ne spune ca va eradica saracia din Constanta, cu banii prietenului egiptean. Chiar ne crede prosti, circarul asta! Aceia sunt bani negri de campanie, o campanie pe care circarul a inceput-o de acum, pentru ca a inteles ca risca sa nu mai obtina votuirile necesare.

BoK=cianura=matraguna
25 august 2011
Natangeala la maximum

"Chiar ne crede prosti, circarul asta! de la: ucseer (Joi, 25 August 2011 11:24 )"...NU VA CREDE PROSTI-CI DOAR, "DOBIBOCI". CENTURISTA,IA CAZINOUL ,TOCMAI DE CAMPANIE ELECTORALA, natangilor de dobi..-acum si VERZI!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1337 secunde