MDRT participă Târgul Internațional de Turism Winter Holiday 2011

314

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului este prezent, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, în cadrul unui stand amenajat pe o suprafață de 78 metri pătrați, la cea de-a doua ediție a Târgului Internațional de Turism Winter Holiday 2011.

Participarea MDRT are ca obiectiv promovarea, pe plan intern, alături de industria privată și asociațiile de profil, a destinațiilor și produselor turistice românești.


Prezent la deschiderea oficială a manifestării, Eugen Curteanu, secretar de stat în MDRT, a subliniat faptul că turiștii români au călătorit mai mult anul acesta în țară față de anul trecut. Este vorba de o creștere, conform ultimelor date furnizate de INS, cu 14% la capitolul sosiri în unități de cazare ale turiștilor români, în primele șapte luni ale anului 2011, față de perioada similară a anului trecut, și de o creștere cu 29% la capitolul înnoptări ale turiștilor români, în luna iulie 2011, față de iulie 2010.


Astfel, Eugen Curteanu a evidențiat că acestea sunt primele rezultate ale programelor guvernamentale de sprijinire a investițiilor în turism și de promovare a României ca destinație turistică. De asemenea, creșterile înregistrate sunt și rezultate ale programelor partenerilor privați, de la programele de înscrieri timpurii, devenite tot mai consistente, la programele speciale, care oferă reduceri sau care sunt valabile în capetele de sezon. Nu în ultimul rând, sunt rezultatele atragerii fondurilor europene destinate dezvoltării și promovării turismului românesc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4553 secunde