Concurs Medgidia demarează parteneriatul cu localitatea bulgară Silistra

457

Articole recomandate

Administrația publică locală din Medgidia va găzdui astăzi și mâine o delegație a municipiului Silistra din Bulgaria. Întâlnirea dintre re-prezentanții municipiilor Medgidia și Silistra este primul pas din cadrul programului de implementare a proiectelor "Natura, prietenie fără frontiere", susținut cu fonduri Phare, și "Afaceri fără frontiere - Înființarea unui centru zonal de afaceri și cooperare internațională România - Bulgaria", având la bază fonduri alocate prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor.
Delegația bulgară este compusă din primarul localității Silistra, oficialități locale, agenți de dezvoltare locală, reprezentanți ai mediului de afaceri din zona Silistra. Aceștia se vor întâlni la Primăria Medgidia cu edilul Dumitru Moinescu și cu reprezentanți ai localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Zonală Medgidia. Primăria Medgidia va prezenta oaspeților bulgari strategia de dezvoltare locală, planul național de dezvoltare rurală, dar și strategia națională de mediu. Totodată, reprezentanții bulgari vor fi informați despre proiectul Parcul Industrial Medgidia.
De menționat este și faptul că, în perioada 15, 16 martie, o delegație din Medgidia se va deplasa la Silistra, efectuând un gest similar. Astfel, se vor purta discuții privind proiectele desfășurate până în prezent, dar și cele viitoare.
Proiectul "Natura, prietenie fără frontiere", în valoare de 104. 069 euro are drept obiectiv susținerea dezvoltării integrate a mediului prin organizarea de acțiuni comune de studii și cercetări în domenii ca instalarea perdelelor și siturilor forestiere, identificarea resurselor naturale și cultivate utilizabile în obținerea energiilor alternative, înființarea unui Centru Zonal de formare și cercetare a resurselor naturale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7405 secunde