Medgidia, mai aproape de înfrățirea cu orașul bulgar Kârjali

330
Conferința Internațională "Coridoare culturale din Balcani", ce avut loc în perioada 20-21 octombrie și care s-a desfășurat în orașul Kârjali, a fost o oportunitate pentru reprezentanții administrațiilor locale din Medgidia și cei din orașul bulgăresc pentru a discuta despre înfrățire.
La evenimentul care a reunit, alături de gazde, și participanți din țări precum Grecia și Turcia, au luat parte și reprezentanți ai municipiului Medgidia.
Tema principală de dezbatere a conferinței a fost punerea în aplicare a programelor de dezvoltare regională prin atragerea Fondurilor Europene, încercarea de stabilizare a sferei de turism zonal și rezolvarea problemelor legate de infrastructură prin construirea drumului Kârjali (Bulgaria) – Komotini (Grecia). În cea de-a doua zi de discuții s-a analizat posibilitatea înfrățirii între municipiul Medgidia și orașul Kârjali ca metodă prin care ambele pot facilitata obținerea resurselor financiare atât de necesare din partea Uniunii Europene. În sprijinul acestei idei, primarului bulgar, Hasan Azis, i-a fost înmânat de către edilul Medgidiei un proiect de protocol alături de promisiunea oficializării acestui act în cadrul unor întâlniri ulterioare. La întoarcerea în țară, primarului Marian Iordache a declarat, printr-un comunicat de presă, că această întâlnire a pus bazele construirii unui ,,edificiu al colaborării dintre cele două localități" prin ospitalitatea celor care au găzduit conferința, frumusețea zonei vizitate și similitudinile multiple dintre cele două zone.
La conferința de la Kârjali a luat parte inclusiv președintele Bulgariei, Gheorghi Pârvanov.
Alexandra Elena BĂLAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4036 secunde