Ambasadorul Marii Britanii, interesat de potențialul Constanței

296
Ambasadorul Marii Britanii, interesat de potențialul Constanței - 86a5c0031562bd6d54e2a117a74130a6.jpg
Aflat într-o vizită oficială în orașul Constanța cu ocazia expoziției "150 de ani de la inaugurarea căii ferate Dunăre - Marea Neagră", găzduită de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Excelența Sa, ambasadorul Martin Harris, a ținut, ieri, să aibă o întâlnire și cu repre-zentanții administrației locale constănțene. Cel care a făcut oficiile de gazdă a fost viceprimarul Decebal Făgădău. La încheierea întrevederii, oficialul britanic a făcut o serie de declarații referitoare la relația Marii Britanii cu zona de sud-est a României, în special cu cea a portului Constanța. Ambasadorul a vorbit despre strategiile ce vor fi puse în aplicare pentru combaterea și diminuarea criminalității de tip trafic de droguri și contrabandă cu țigări. Într-o limbă română foarte fluentă, oaspetele a menționat că "portul Constanța este foarte important pentru Marea Britanie deoarece acesta este al patrulea port ca mărime din Europa". Întrebat care este părerea sa despre intrarea României în spațiul Schengen, ambasadorul a afirmat că acest subiect nu este de interes pentru Marea Britanie deoarece aceasta nu este membră și că focusul principal al țării sale de proveniență cade asupra îmbunătățirii relațiilor de securitatea la nivel portuar cu orașul Constanța. De asemenea, el a declarat că a luat deja legătura cu autoritățile portuare din Marea Britanie pentru stabilirea unei mai bune legături între statul britanic și orașul Constanța și că pe viitor va reveni aici pentru a se putea bucura de litoralul Mării Negre.
La rugămintea viceprimarului Decebal Făgădău, aceasta a promis că va lua în calcul și iden-tificarea unui oraș similar cu orașul Constanța pentru demararea unui eventual proiect de înfrățire.

În vizită la Moscheea Regală Carol I
Însoțit de muftiul Muurat Iusuf, oaspetele britanic va efectua în cursul zilei de astăzi și o vizită la Moscheea Regală Carol I, după care va avea o întrevedere și cu reprezentanții Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România și cu cei ai Uniunii Democrate Turce din România, la sediul Muftiatului Cultului Mu-sulman.
Alexandra Elena BĂLAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0225 secunde