Memoria eroilor căzuți la Revoluția, cinstită prin depuneri de coroane

738
Memoria eroilor căzuți la Revoluția, cinstită prin depuneri de coroane - efc77e5229796ce8b7b7cea63bd63c17.jpg
Miercuri, 22 decembrie, începând cu ora 10:30, a avut loc festivitatea de depunerea a coroanelor în memoria eroilor ce au decedat la Revoluția din decembrie 1989. Printre cadrele militare și președinții asociațiilor de revoluționari ce au fost prezenți la Troița Eroilor situată în parcul de la Casa de Cultură, numeroase personalități din viața politico - administrativă constănțeană și-au prezentat omagiile. Au fost prezenți la eveniment simpli constănțeni, care au rememorat evenimentele din acel decembrie de acum 21 de ani, dar și oficialități locale.
Dacă Prefectura Constanța a fost reprezentată atât de prefectul Claudiu Palaz, cât și de subprefectul Aidun Curt Mola, din partea Consiliului Județean Constanța, a participat, așa cum ne-a obișnuit până acum, secretarul instituției, Mariana Belu. În ceea ce privește Primăria Constanța, aceasta a fost reprezentată de viceprimarul Gabriel Stan.
Slujba religioasă a fost susținută de către Înalt Preasfințitul Teodosie care, în încheierea predicii religioase, a făcut și o solicitare către prefectul Claudiu Palaz. Arhiepiscopul Tomisului a cerut sprijinul Instituției Prefectului pentru reabilitarea monumentului, astfel încât festivitatea de anul viitor să se desfășoare într-un cadru mult mai potrivit.
Primele coroane au fost depuse de către reprezentanții Asociației Revoluționare Tomis 22 Decem-brie, Asociația Luptătorilor în Revoluție și Fundația Revolu-ționarilor Tomis 22 Decembrie. Nici partidele politice nu au lipsit de la acest eveniment de o mare încărcătură simbolică pentru un popor post-comunist. Astfel, din partea PDL-ului, coroana a fost depusă de către Florian Constantin, din partea PNL - de către Septimiu Bourceanu, PC-ul a fost reprezentat de purtătorul său de cuvânt, Florina Bratei, iar din partea UDTTMR, coroana a fost depusă de către președintele organizației, Varol Amet.
Alexandra BĂLAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : 21 de ani de la "fuga" spre libertate
Pagina a fost generata in 1.8921 secunde