Mihai Răzvan Ungureanu, ales președinte al Partidului Forța Civică

450
Mihai Răzvan Ungureanu, ales președinte al Partidului Forța Civică - ungureanu11024x794-1347034404.jpg

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, copreședinte al Inițiativei Civice de Centru Dreapta, a fost ales, vineri, în cadrul Convenției Naționale extraordinare a Partidului Forța Civică, în funcția de președinte al partidului.

Totodată, Adrian Iurașcu a devenit prim-vicepreședinte al PFC, iar deputatul PDL Ștefan Pirpiliu secretar general al formațiunii.
Secretari generali adjuncți au fost aleși Gheorghe Moisescu și Valentin Suvar, iar secretari executivi Despina Munteanu și Denis Silviu Soare.
Pentru funcțiile de vicepreședinți au primit votul Convenției Naționale: Ion Bazac, Gabriel Biriș, Florin Bolchiș, Radu Botezatu, Sergiu Fendrihan, Ionașcu Daniel Cătălin, Dănuț Liga, Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Ioan Mircea Hâncu, Cristian Dan Popescu, Marian Săniuță, Adrian Semcu, Smaranda Vornicu. Totodată, trezorier al PFC a devenit Sorin Pârcălabu.
La prezentarea candidaturii, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că acest partid s-a născut prin generozitate și nu va ceda deloc intereselor de grup, ci se va angaja la construirea unei Românii așa cum trebuie în secolul XXI.
"Nu avem voie să fim inerți. Nu avem voie să asistăm la felul în care o putere dezarticulată încearcă să nenorocească o țară și o națiune, democrația și libertățile cetățenilor. Demnitatea, responsabilitatea civică, loialitatea față de țară și națiune sunt valorile în care credem", a mai spus Ungureanu.
Mihai-Răzvan Ungureanu a mai declarat că hotărârea este ca la alegerile parlamentare să se meargă alături de celelalte formațiuni din Alianța de Centru-Dreapta.
În altă ordine de idei, delegații Partidului Forța Civică și-au adoptat noul Statut, conform căruia semnul electoral al Forței Civice va fi un dreptunghi de culoare albastră având inscripționat jos Forța Civică, iar sus o inimă cu 7 stele și două dungi.
Culorile cu care se va identifica Forța Civică vor fi albastru și alb.
În Statutul partidului este prevăzut că membrii care au colaborat cu securitatea vor fi excluși, la fel și cei care au fost condamnați în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, iar pe perioada proce-sului aceste persoane sunt suspendate de drept din partid.

La Convenția Națională Extraordinară a Partidului Forța Civică care a avut loc la sala Polivalentă din București, au participat aproximativ 1.400 de persoane. Printre acestea, de la Constanța, s-a aflat și fostul prefect, Dănuț Culețu, care va reprezenta partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu pe plan local. Printre altele, el a declarat că-și dorește foarte mult ca din echipa de la malul mării să facă parte foarte mulți tineri, deoarece ei sunt viitorul politic al țării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2114 secunde