Mihai Viteazul, apărătorul orașului Năvodari

845
2
Mihai Viteazul, apărătorul orașului Năvodari - inaugurarestatuiemihaiviteazul-1313527996.jpg
Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a inaugurat, luni, statuia voievodului Mihai Viteazul, amplasată în imediata apropiere a Parcului "Ion Dobre" din localitate.
Evenimentul a fost deschis cu o slujbă de sfințire oficiată de un sobor de preoți, la care au participat numeroși locuitori ai orașului Năvodari, dar și oficialități locale. Prezent la acțiune, inițiatorul proiectului (susținut de Consiliul Local), primarul Nicolae Matei, a declarat: "Vă mulțumesc tuturor că îmi sunteți alături într-un moment atât de important pentru mine! Acest eveniment reprezintă un moment care arată că istoria ne creează tuturor emoții chiar și după sute de ani. Un moment istoric important pentru toți năvodărenii. Voievodul Mihai Viteazul este un exemplu al istoriei noastre, un om care a luptat și a câștigat bătălii importante, un exemplu pentru noi toți, un om care ne-a oferit lecții de viață pe care le urmăm și după sute de ani. Sunt convins că, prin acest simbol, vom păstra încă pentru mulți zeci de ani de acum înainte memoria celui care ne-a apărat țara de armatele ce își doreau să cucerească noi teritorii. Nu pot să vă ascund că sunt mândru că am reușit să finalizăm un proiect pe care l-am gândit de mai mult timp și pe care doresc să îl dedic locuitorilor orașului Năvodari, care s-au dovedit a fi luptători cu greutățile vieții, cu problemele pe care le-au întâmpinat de-a lungul anilor. De asemenea, aș dori să aduc mulțumiri și celor care au făcut posibil ca statuia voievodului Mihai Viteazul să fie amplasată în orașul Năvodari, dar și consilierilor care și-au dat acordul pentru acest proiect".

Statuia voievodului Mihai Viteazul poate fi văzută și de la drumul ce face legătura între orașul Năvodari și comuna Lumina.
La acțiunea organizată de adminis-trația locală a orașului, au participat oficialități locale, consilieri locali ai orașului Năvodari. Pe lângă primar și directorul Direcției Arhivele Naționale Constanța, Virgil Coman, părintele Adrian Patru, dar și comandantul Poliției Năvodari, Mihai Tănăselea, au ținut câte un discurs.
La finalul acțiunii, participanții au primit portocale, bere și au ascultat muzică folk, într-un concert la care au participat cunoscuți interpreți ai genului.

Comentează știrea

gogu
17 august 2011
fara

domnule primar! reprezentam un grup de cetateni ai orasului navodari,nascuti in diverse zone din moldova dar crescuti in navodari,si va prezentam doleantele noastre legate de o viitoare statuie a lui stefan cel mare.oltenii sunt slab reprezentati in navodari.practic numai dumneavoastra.vrem si noi, moldovenii din navodari,o statuie cu un reprezentant al nostru.

marimar
17 august 2011
mihai viteazul

corect, in Navodari locuiesc multi concetateni veniti din dulcea Moldova, dar sa nu uitam ca Mihai Viteazul este simbolul Unirii tuturor romanilor; corect, daca nu Stefan cel Mare poatr Cuza Voda, si el tot un moldovean falnic iubitor de unire si dreptate. oricum, multumim dle primar!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.812 secunde