Concurs Ministrul Cristian Diaconescu pleacă, astăzi, la Londra în căutare de investitori britanici

315

Articole recomandate

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu va efectua, de astăzi până joi, o vizită oficială la Londra, urmărind să identifice, alături de oficialii britanici, noi domenii de cooperare între cele două țări, modalități de intensificare a schimburilor economice și a investițiilor britanice în România.
Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Cristian Diaconescu va avea, pe parcursul vizitei, întrevederi cu David Miliband, secretar de stat pentru Afaceri Externe, John Cunliffe, consilierul premierului Gordon Brown pentru Afaceri Europene și Afaceri Economice internaționale, William Hague, ministrul Afacerilor Externe în guvernul din umbră (shadow government) al opoziției conservatoare și cu membri ai grupului parlamentar pentru România din Parlamentul britanic.
De asemenea, șeful diplomației române va susține o conferință cu tema "NATO transformation after Strasboug-Kehl: a Romanian Perspective", la Chatham House, un think-tank britanic. Acesta se va întâlni și cu corespondenții români de presă din Marea Britanie și cu jurnaliști britanici.
Ministrul va avea o întrevedere și cu un grup de oameni de afaceri. Pe parcursul vizitei, ministrul român va exprima interesul României pentru consolidarea parteneriatului strategic cu Marea Britanie și identificarea unor noi domenii de cooperare, cât și pentru intensi-ficarea schimburilor economice și a investițiilor britanice în România. Totodată, ministrul român va aduce în discuție cooperarea în domeniul energetic între cele două țări,
în domeniul problematicii de securitate, al afacerilor interne și al justiției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8552 secunde