Senatorul Mircea Diaconu propune sancțiuni pentru parlamentarii care absentează nemotivat

666

Articole recomandate

Senatorul PNL Mircea Diaconu a depus o inițiativă legislativă prin care introduce absențele, nemotivate și repetate, în sfera abaterilor disciplinare, care pot fi sancționate chiar cu interzicerea participării la lucrările Camerei și tăierea drepturilor bănești aferente.
Diaconu introduce în sfera abaterilor disciplinare și absentarea, nemotivată și repetată, de la lucrările Senatului sau ale Camerei. În prezent, constituie abateri disciplinare încălcarea dispozițiilor privind îndatoririle parlamentarilor prevăzute de Constituție, exercitarea abuzivă a mandatului de senator sau de deputat, nerespectarea regulamentelor și comportamentul injurios la adresa unui parlamentar.
O altă modificare legislativă propusă de Diaconu este cea prin care președintele de ședință este cel care aplică sancțiunea pierderii dreptului la indemnizație, diurnă și celelalte drepturi bănești pentru perioada în care un parlamentar a lipsit de la cinci ședințe ale Camerei sau de la trei ale Comisiei din care face parte fără să fie în concediu și fără justificarea absențelor. În prezent, regulamentele camerelor stabilesc procedurile de urmat pentru astfel de situații.
"Aceste completări ale legii au în vedere o mai mare transparență a deciziilor legislative și, în primul rând, o stimulare a parlamentarilor români de a-i reprezenta cât mai bine pe cei care le-au acordat votul și de a se implica efectiv în interesul cetățenilor acestei țări", motivează inițiatorul în proiectul depus, pe 8 aprilie, la Senat.
Mircea Diaconu este printre cei mai vehemenți și vocali protestatari ai modului în care lucrează Parlamentul. În cadrul unei intervenții în plen, Diaconu a criticat faptul că aleșii nu respectă orele programului oficial, ajungându-se permanent la întârzieri sau la amânări ale lucrărilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8325 secunde