Ministrul Oprea a schimbat garda la Poliție

753

Articole de la același autor

Ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Oprea, i-a eliberat vineri din funcția de secretari de stat pe Marin Pătuleanu și Liviu Radu. Oprea i-a numit secretari de stat pe Nicolae Moldovan, Mihai Viorel Fifor, Radu Stancu și Cătălin Vrabie. Domeniile de activitate coordonate de secretarii de stat urmează a fi stabilite de către ministru în următoarea perioadă.
Oprea a destituit și întreaga conducere a Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), ministrul numindu-l pe chestorul Virgil Ardelean ("Vulpea) ca șef al direcției. Procurorul Marcel Sâmpetru și chestorul de poliție Eugen Corciu au fost și ei eliberați din funcțiile de adjuncți ai șefului DGPI.
Pentru una dintre aceste funcții a fost împuternicit comisarul șef de poliție Ilie Cornel Șerban.
A fost eliberat din funcția de șef al Departamentului Schengen chestorul șef de poliție Vasile Gabriel Niță, în locul lui fiind numit comisarul șef de poliție Florea Tiberiu Trifan.
Mai mult, chestorul Petre Tobă este noul inspector general al Poliției Române.
Postul de secretar general al MAI deținut până acum de Pelmuș Pandelea, a fost preluat de chestorul de poliție Ion Stoica.
De asemenea, în funcția de adjunct al șefului departamentului de ordine și siguranță publică a fost împuternicit comisarul șef de poliție Toma Vasile Rus.
"Au fost eliberați din funcțiile de secretar general adjunct, comisarul șef de poliție  Irina Alexe, Mircea Alexandru și Roman Cristian Constantin. Pentru  aceste funcții au fost împuterniciți chestorul de poliție Ion Cucutencu, chestorul de poliție Dănuț Tudor și comisarul șef de poliție Petru Țăgoreanu", a declarat ministrul Oprea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6878 secunde