Concurs Ministrul Teodor Baconschi pleacă la Bruxelles

367
Ministrul Teodor Baconschi pleacă la Bruxelles - baconschi2f62720c7bb-1310900373.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va participa, mâine, la reuniunile Consiliilor Afaceri Externe (CAE) și Afaceri Generale (CAG), care se vor desfășura la Bruxelles.
Potrivit MAE, dezbaterile din cadrul CAE vor viza, în principal, evoluțiile recente din vecinătatea sudică a Uniunii Europene și stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.
Va fi discutat Raportul C. Ashton privind Politica de Securitate și Apărare Comună și vor fi dezbătute măsurile de dezvoltare în viitor a acestei politici europene, precizează un comunicat al MAE.
Totodată, miniștrii vor analiza problematica schimbărilor climatice și riscurile de securitate pe care acestea le pot genera. Între alte teme care vor fi dezbătute de către miniștrii afacerilor externe se află situația internă din Pakistan și Afganistan, precum și dezvoltarea relațiilor Uniunii Europene cu cele două state, completează MAE.
Principalele subiecte de pe agenda CAG sunt viitorul cadru financiar multianual post-2013 și programul de lucru al președinției poloneze a Consiliului UE pentru perioada 1 iulie-31 decembrie 2011.
Conform MAE, alte subiecte care vor fi discutate sunt evaluările de progres la deciziile Consiliului European din februarie, martie și iunie 2011 și reforma statutului Curții Europene de Justiție.
Cu ocazia CAE, ministrul Teodor Baconschi va participa și la reuniunea Grupului de Prieteni ai Ucrainei, a informat Direcția Comunicare a MAE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cazinoul poate fi salvat. Iată cum
Pagina a fost generata in 1.5378 secunde