Prefectul Brăiloiu îi pune la treabă pe subprefecți

Mircea Iustian se va ocupa de deconcentrate, iar Claudiu Palaz de legalitatea actelor

812

Articole de la același autor

Deși au trecut aproape două luni de la preluarea mandatelor, cei doi subprefecți de Constanța nu au primit încă, în mod oficial, ordinul prin care le sunt trasate atribuțiile. Cu toate acestea, potrivit atât explicațiilor subprefectului Claudiu Palaz, cât și celor ale subprefec-tului Mircea Iustian, Ministerul Administrației și Internelor a trimis, în cursul săptămânii trecute, prefecturilor din țară și, deci, și Prefecturii Constanța, fișele de post în vederea trasării sarcinilor care vor reveni fiecărui subprefect. Așa cum a declarat Claudiu Palaz, fișa de post urmează a fi completată de prefectul Liviu Brăiloiu pentru ca, ulterior, să fie semnat și ordinul prin care, oficial, cei doi subprefecți își vor prelua efectiv sarcinile.
Chiar dacă ordinul nu a fost încă semnat - până ieri după amiază, pe site-ul oficial al Prefecturii Constanța, nu figura fișa postului nici în cazul lui Palaz, nici în al lui Iustian -, prefectul a afirmat ieri că lui Iustian i-a trasat atribuțiile, acestea din urmă constând în "deconcen-trate și petiții". "Lui Iustian i-am dat deconcentratele și petițiile, are de lucru", a sunat, mai exact, declarația prefectului Brăiloiu.
Cât despre Palaz, acesta din ur-mă a afirmat că, dată fiind profesia sa de jurist, atribuțiile sale vor fi legate de "verificarea legalității actelor".
Dacă Mircea Iustian și-a preluat mandatul de subprefect pe data de 6 martie, atunci când a depus jurământul, Claudiu Palaz a primit, încă de la finele lunii februarie, sprijinul PD-L Constanța pentru postul de subprefect. El se află astfel la al treilea mandat de înalt funcționar public în cadrul Prefecturii Constanța.
Conform Articolului 2 din Hotărârea de Guvern 460, care se referă la aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului, "subprefecții au următoarele atribuții principale: 1. cu privire la exercitarea, în numele prefectului, a conducerii serviciilor publice și 2. cu privire la conducerea operativă a instituției prefectului". De reținut este că, potrivit articolului 3 al aceleiași Hotărâri de Guvern, "atribuțiile prevăzute la articolul 2 care revin fiecărui subprefect se stabilesc prin ordin al prefectului".
Totodată, trebuie precizat că subprefecții îndeplinesc, pe lângă sarcinile trasate prin ordin de către prefecți și "alte atribuții ori sarcini date de Ministerul Administrației și Internelor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7491 secunde