Gheorghe Dragomir:

Concurs "Modificarea Constituției este o temă majoră pentru USL"

158

Articole de la același autor

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că modificarea Constituției reprezintă o temă majoră pe care Uniunea Social Liberală și-a asumat-o în fața cetățenilor, alături de buna guvernare a țării. 

"Prin prezența liderului PNL, Crin Antonescu, în fruntea Comisiei Parlamentare de revizuire a Constituției suntem convinși că vom avea o Constituție mai clară, o Constituție prin care cetățeanul român să se simtă mai puternic, iar drepturile să-i fie protejate de instituțiile statului. 

În opinia PNL Constanța, noua Constituție trebuie să aibă la bază trei principii: delimitarea clară a atribuțiilor președintelui țării, întărirea rolului Parlamentului și, nu în ultimul rând, reforma administrativă și descentralizarea", a spus deputatul liberal Gheorghe Dragomir. 

În privința atribuțiilor prezidențiale, parlamentarul constănțean a precizat că președintele trebuie să redevină arbitru, mediator, nu trebuie să mai interfereze nici în zona executivului, nici în cea a legislativului, mai ales că șeful statului nu este angajat într-o competiție pentru putere cu primul ministru sau cu Parlamentul. 

"Conform noii Constituții, premierul va reprezenta România în structurile executive europene, începând cu Consiliul European, în timp ce președintele va rămâne titularul politicii externe, comandantul forțelor armate, reprezentatul statului român în relațiile internaționale. Pe de altă parte, întărirea rolului Parlamentului trebuie consemnată și în raport cu Executivul, nu doar cu președintele. În sensul acesta, dorim explicit limitarea posibilității Guvernului de a angaja răspunderea o singură dată într-o sesiune parlamentară. Centrul vieții politice în România este Parlamentul pentru că acesta este depozitarul direct, în acest sens, al voinței alegătorilor", a mai spus Gheorghe Dragomir. 

Reamintim faptul că USL susține un parlament bicameral restrâns numeric, cu atribuții distincte și cu modalități de alegere distincte Cameră - Senat, cu un Senat în principiu reunind reprezentanți ai regiunilor și cu atribuții specifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4374 secunde