Liberalii constănțeni nu se tem de congresul PNL:

"La Constanța nu a fost niciodată vorba de excluderi, doar de promovări"

614

Articole de la același autor

Într-o ultimă intervenție televizată din anul 2012, co-președintele USL, liberalul Crin Antonescu, a anunțat că intenționează să convoace un congres extraordinar al PNL. În opinia acestuia cel mai probabil evenimentul va avea loc în luna februarie. Președintele organizației județene Constanța a PNL, Gheorghe Dragomir, spune că liberalii de aici nu au de ce să se teamă. 


Din punct de vedere statutar, congresul PNL ar fi trebuit să aibă loc în anul 2014, însă, surse din cadrul partidului spun că spiritele liberale s-au încins și se impune luarea unor măsuri de organizare internă. Astfel, congresul din februarie vor putea avea loc promovări, dar și excluderi pentru cei care nu se aliniază liniei partidului.

"Vom pune în discuție președinția partidului, dacă se dorește"

Antonescu a precizat, într-o emisiune la Realitatea TV, că un congres extraordinar al PNL "se impune foarte repede" pentru a consolida poziția PNL pe scena politică. El a menționat că în acest context se poate pune în discuție inclusiv schimbarea candidatului din partea PNL la viitoarele alegeri prezidențiale.

"Un congres extraordinar se impune cât mai repede. De ce? Că există oameni care inițiază - sau dacă nu inițiază sunt complici - cu o propagandă care slăbește PNL. În momentul în care prevestești acu, acu, săptămâna viitoare o să se întâmple ceva și o să fie un congres și o să-l dea jos pe Antonescu și o să vină Popescu - nu neapărat Popescu Tăriceanu, vorba vine - sau invers, lucrul acela slăbește partidul respectiv, capacitatea lui de negociere, autoritatea lui publică. Deci, ieșim din aceste alegeri și eu sunt cel care voi cere cât mai curând un congres extraordinar, unde dacă cineva dorește să... în mod normal, automat, punem în discuție președinția partidului. Dacă cineva dorește să confruntăm variante de statut, unde dacă cineva dorește să propună un alt prezidențiabil al partidului, este foarte bine, e locul potrivit să o facă, eu îl cer, dar nu putem să continuăm în felul acesta", a susținut Antonescu.

"Vom discuta despre alegeri interne, dacă este nevoie"

Totuși, președintele PNL Constanța spune că acest congres nu va aduce mari modificări, sau cel puțin nu în ceea ce privește organizația de la nivelul județului nostru. Întrebat dacă excluderile vizează și membri ai organizației Constanța, Gheorghe Dragomir a precizat: "În niciun caz. La noi întotdeauna a fost vorba doar de promovări. Nici la congresul anterior nu s-a pus problema așa. Nu este vorba de scorul pe care l-am obținut la alegeri, ci pur și simplu nu este cazul. De altfel, acest congres nu vizează organizația de la Constanța, sau organizațiile locale în general. Este început de an și trebuie să discutăm strategia politică, statul, dacă este cazul, să facem anumite modificări pe acesta și alte probleme de organizare internă. Vom discuta și despre alegeri și o nouă conducere, dacă este nevoie, însă nu vor exista modificări majore la nivelul organizației noastre". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Liberalii i-au "furat" Colegiul lui Tusac
Pagina a fost generata in 1.6389 secunde