Modificarea Constituției, prioritate pentru USL

34
Modificarea Constituției, prioritate pentru USL - modificareconstitutieantonescu-1391418615.jpg

Articole de la același autor

Modificarea Constituției și abrogarea articolului 276 din Codul penal sunt priorități imediate ale USL în Parlament, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu. 


"Luni, începând cu ora 11.00, Comisia pentru revizuirea Constituției se va reuni și dorim ca, într-un timp cât mai scurt, până miercuri, am spera noi, să trecem în revistă tot corpul revizuirii, ținând cont de toate observațiile, recomandările care, între timp, s-au făcut, de la Comisia de la Veneția, Consiliul Legislativ, din discuția publică, de la toate celelalte instituții sau grupuri interesate de această discuție", a spus Antonescu, citat de Agerpres. 


El a ținut să respingă acuzațiile potrivit cărora dezbaterea privind modificarea Constituției nu a fost transparentă, iar modificarea Legii fundamentale ar pune în pericol democrația, afirmând că toate ședințele comisiei au fost publice și că nu există nicio observație de la Comisia de la Veneția în acest sens. 


Antonescu a arătat că până la sfârșitul săptămânii viitoare speră ca forul pe care îl conduce să trimită Guvernului proiectul de lege privind modificarea Constituției, urmând ca Executivul să-l transmită Comisiei de la Veneția. "Al doilea subiect care este urgent și care va fi abordat mâine și care sper să fie rezolvat cât mai repede este articolul 276 din Codul penal", a spus liderul PNL, menționând că acest articol aduce o "inacceptabilă" îngrădire libertății presei. 


El a arătat că, în acest sens, USL va sprijini un proiect de lege deja existent, al unor parlamentari.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0097 secunde