Modificări în procedura privind transportul gratuit cu RATC. Beneficiarii vor primi tichete acasă

458
1
Modificări în procedura privind transportul gratuit cu RATC. Beneficiarii vor primi tichete acasă - tichetepensionariratc-1491580165.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța anunță că, în perioada 10 - 30 aprilie, între orele 9.00 - 16.00, au loc înscrierile pentru acordarea de facilități la transportul public de călători beneficiarilor din municipiul Constanța.

Categoriile de beneficiari pentru care Serviciul Public de Asistență Socială Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele: persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri, pensionarii cu pensii de până la 1.250 de lei inclusiv, persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri. De asemenea, vor mai putea circula gratuit persoanele cu dizabilități (cu handicap accentuat și grav), asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat și însoțitorii acestora, persoanele cu dizabilități (cu certificat de încadrare în grad de handicap mediu și ușor), pe perioada valabilității certificatului de handicap.

Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate legitimații/permise de călătorie gratuită sunt cererea și declarație pe propria răspundere, act de identitate/certificat de naștere (copie și original), certificat de încadrare în grad de handicap/contract individual de muncă (copie și original), cupon de pensie (copie xerox) sau adeverință eliberată de ANAF în original pentru persoanele de 60 de ani care nu realizează venituri.

Cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea legitimațiilor/permiselor de călătorie gratuite pot fi ridicate, completate și depuse de la cluburile pentru pensionari.

Permisele/legitimațiile de călătorie gratuite se vor elibera o singură dată pentru lunile rămase până la sfârșitul anului calendaristic și vor fi transmise la domiciliul/adresa de corespondență beneficiarilor prin curierat.

Pentru perioada cuprinsă între data depunerii cererilor pentru acordarea legitimațiilor ori permiselor de călătorie gratuite și data transmiterii acestora la domiciliul sau adresa de corespondență beneficiarilor, persoanele care se încadrează într-una din categoriile de beneficiari mai sus menționate vor ridica permisele ori legitimațiile prin punctele de distribuire abonamente ale RATC pentru luna în curs. 

Comentează știrea

a-mirabilis
8 aprilie 2017
credibilitate doar cu buletinul

Bai neneaca Fagadau,e bine domnule.Dar cu asemenea birocratie se lipsesc concetatenii de facilitate.Pai cetateanul care are varsta de peste 70 de ani nu ar fi mai bine doar sa se legitimeze controlorului.doar cu buletinul.Hai ca se poate.Ca la banca.Credit doar cu buletinul.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Aprilie 2017
Stire din Social : RATC suspendă  linia de autobuze 3R
Pagina a fost generata in 0.3203 secunde