Moinescu îi dă în judecată pe Tăriceanu, Vosganian și Cristian David

622

Articole recomandate

Primarul municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu, a înaintat Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție plângerea penală împotriva prim ministrului Călin Popescu Tăriceanu și miniștrilor Varujan Vosganian și Cristian David pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Edilul susține că în anul 2007, conform legii, Primăria ar fi trebuit să primească de la bugetul de stat suma de 1,7 milioane de lei, contravaloarea subvenției pentru energia termică însă nu a primit decât 1,3 milioane. Moinescu spune că această diferență nu poate fi suportată de administrația locală și afectează populația Medgidiei, punând în pericol derularea activității de asigurare a serviciului de termie.
"Prim ministrul și cei doi miniștri au luat această decizie fără să îi intereseze de locuitorii Medgidiei și au transmis-o prin adresa 487147/ 3. 03.2008, atunci când bugetul 2007 era deja închis. Cu alte cuvinte, plătiți voi, fraierii de cetățeni, că noi Guvernul liberal risipim banii și puțin ne pasă de lege", a declarat Dumitru Moinescu.
Situația s-a repetat și în 2008, când Primăria Medgidia ar fi trebuit să primească suma de 1 milion lei, însă Guvernul a alocat doar 320.00 lei.
"Protestez în numele medgidienilor față de acest abuz. Conform Codului Penal art 248, fapta funcționarului public care în exercițiul atribuțiilor de serviciu cu intenție nu îndeplinește un act ori îl îndeplinește în mod defectuos și cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau unei instituții de stat constituie infracțiune", a adăugat Moinescu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6773 secunde