NATO: Misiunea din Afganistan rămâne prioritară

340
NATO: Misiunea din Afganistan rămâne prioritară - newnatomission091121-1318168563.jpg
Comisia pentru apărare și securitate din cadrul Adunării Parlamentare a NATO a adoptat astăzi, la București, raportul "Tranziție în Afganistan: Evaluarea efortului de securitate", întocmit de raportorul Sven Mikser (din Estonia).
Premisele raportului pleacă de la Declarația elaborată la Summitul NATO de la Lisabona din luna noiembrie 2010, în care se menționează că misiunea ISAF din Afganistan "rămâne principala prioritate a Alianței" și că "securitatea Afganistanului este legată în mod direct de securitatea noastră".
În raport se remarcă faptul că, în urma uciderii liderului Al Qaida, Osama ben Laden, statele participante cu trupe la misiunea din Afganistan intenționează să grăbească retragerea acestora. Astfel, constată Mikser, "discursul /președintelui american/ Barack Obama din luna iulie 2011, în care a anunțat începerea retragerii trupelor SUA din Afganistan a determinat o focalizare pe strategiile de tranziție și pe abilitatea afganilor de a-și asigura prin forțe proprii securitatea și guvernarea până în anul 2014", când este prevăzută retragerea deplină a trupelor NATO, informează Agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3867 secunde