Klaus Iohannis, declarații la Constanța:

"NATO va continua să sprijine eforturile României"

238
1

Articole de la același autor

Prezent la Constanța, unde a participat la deschiderea manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Marinei Române, președintele Klaus Iohannis a declarat că Alianța Nord-Atlantică va continua să sprijine eforturile României și ale celorlalte țări riverane Mării Negre.

Șeful statului a subliniat că, prin noua postură consolidată de descurajare și apărare a NATO, teritoriul statelor membre este protejat împotriva oricăror amenințări, inclusiv la adresa liniilor de comunicații navale și a căilor maritime.

"Ca Aliat activ implicat în demersurile și acțiunile NATO, România va urmări, în continuare, consolidarea securității și apărării pe dimensiunea maritimă. În anul 2017, vom continua exercițiile și activitățile de pregătire, la un nivel superior de complexitate, împreună cu Aliații și cu partenerii din regiunea Mării Negre. Este un obiectiv pe care l-am asumat și care a fost agreat la Summitul de la Varșovia. Pentru a-și îndeplini misiunile, Forțele Navale Române au nevoie cu prioritate de dotări corespunzătoare și de creșterea nivelului de interoperabilitate", a spus președintele.

Klaus Iohannis a amintit că la Summitul NATO de la Varșovia, care a avut loc în luna iulie, s-a afirmat importanța strategică a Mării Negre pentru Alianță, similară celei a Mării Baltice și a Atlanticului de Nord și, pentru prima dată, a fost adoptat un document privind evaluarea politico-militară cu regularitate a mediului de securitate în regiune.

"La aceste decizii strategice cu relevanță majoră pentru securitatea României, se adaugă un pachet complex de măsuri de apărare în domeniile terestru, aerian și maritim, precum și o serie de opțiuni pe dimensiunile aeriană și navală pentru o prezență NATO în regiunea Mării Negre", a precizat președintele Iohannis. 

Comentează știrea

Liviu Chilian
16 august 2016
Fuhrerul Nătâng si rromarlanimea...lui. Reichul lui. GuvIUDErnul lui...

D'le, cineva trebuie sa'i spună nerodului ăstuia cât de nătâng este. Am citit câteva intervenții media ale unor intelectuali Romani ce reiterează, ca acest accident politic, JewhANUS, nu trăiește in Rromarlania, in realitate. El vegetează imtr'o...irealitate paralela. Curând, Turcia va fi istorie pt NATO si Jewropa. 'Imperiasul' Hoțoman se va uni, de nevoie, cu 'imperiasul'...Măicuței Rassia si, împreuna vor trage...granița pe Pontu Euxin; pont ce va deveni, astfel, din nou, Pontu Anexein. Urmarea va fi ca Fuhrerul Nătâng va rămâne cu o...maricica in locul Marii cea Mare. Ca sa'i amelioram PARANOIA Fuhrerului, va trebui s'o numim Maricika Klaus JewhANUS; mlaștina in care forțele...năvălești Rromarlane vor trebui sa găsească 'ezact' unde e flankkl de est. Sa ne imaginam ce mai...lupte titanice vor da navalistii, cu submarine nucleare, frekkte englezingare recondiționate, distrugătoare, torpiloare, etc împotriva algelor ce, n'asa, ataca flankkl Fuhrerului 'tutulor' Rromarlanilor! Aferim!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Iulie 2016
Stire din Politică-Administrație : A început ședința CSAT
Pagina a fost generata in 1.4601 secunde