Nicolae Ciucă, discuţii cu premierul moldovean şi preşedintele Parlamentului de la Chişinău

336
1
Nicolae Ciucă, discuţii cu premierul moldovean şi preşedintele Parlamentului de la Chişinău - ciuca-intalnire-1702665930.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Senatului, liberalul Nicolae Ciucă, a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, au precizat surse politice.

Conform surselor citate, Nicolae Ciucă i-a asigurat pe cei doi lideri că România va fi în continuare principalul avocat al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, el le-a transmis lui Dorin Recean şi Igor Grosu că aşteaptă să îi revadă curând pentru a discuta paşi concreţi în această nouă calitate pe care Republica Moldova o are în raport cu Uniunea Europeană, au arătat sursele citate.

Liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, după ce în luna noiembrie Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens, au transmis AFP şi Reuters.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care prezidează Summitul UE de la Bruxelles.

„Un semnal clar de speranţă pentru cetăţenii acestor ţări şi pentru continentul nostru”, a scris Charles Michel pe platforma X (fosta Twitter).



Comentează știrea

george
16 decembrie 2023
anului

ce dracu mai aveti de discutat bai ciuca...dupa 35 de ani..ati fost incapabili sa anexati moldova la teritoriul ROMANIEI...vai de capul vostru bai ciuca....clasa politica de kkkt

Pagina a fost generata in 0.3365 secunde