Noua lege a taximetriei aduce tarife mai mari

257
Noua lege a taximetriei aduce tarife mai mari - taxilogo14238600-1334734130.jpg
Vești proaste dacă vă urcați în taxi. Tariful de pornire se dublează. Tariful de noapte va fi obligatoriu cu un sfert mai mare decât cel de zi. În plus, toate taxiurile vor avea tarif unic, așa că vor putea scumpi cursele discreționar, fără ca clienții să aibă de ales. Și nu sunt singurele vești rele care apar în noua lege a taximetriei, discutată de deputați, notează Realitatea.net.


Noua formă a legii aduce modificări substanțiale. Cele mai importante, atât pentru șoferi, cât și pentru clienții acestora, sunt, fără îndoială, cele referitoare la tarife. Noua Lege a Taximetriei este dezbătută miercuri în plenul Camerei Deputaților. Deputații propun dublarea tarifului de pornire și scumpirea cu 25% a celui de noapte. Taxiurile vor avea tarif unic, stabilit de Consiliile Locale.

De asemenea, tariful de exterior va fi mai mare cu 50% față de tariful din interiorul localității, iar cine nu are domiciliul pe raza localității unde prestează nu va primi autorizație de taxi. Noua lege mai prevede ca bonul clientului să nu menționeze numele taximetristului, iar serviciile de dispecerat nu vor mai fi obligatorii, ci opționale pentru taximetriști.

Prin noua lege, tariful de pornire se va dubla. Drept urmare, indiferent dacă facem turul orașului, călătorim la București sau la două străzi mai încolo, ceasul va înregistra, din start, o sumă egală cu de două ori tariful obișnuit pe kilometru.

Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4832 secunde