Avertizare de fenomene periculoase în șapte județe

390
Avertizare de fenomene periculoase în șapte județe - vijelii-1334733266.jpg
Administrația de Meteorologie a emis în această dimineață o avertizare de fenomene meteo periculoase până în jurul orei 12.00.

Intre orele: 08.50 si 11.50, în judetele Buzau, Braila, Calarasi, Ialomita, Giurgiu, Teleorman, Ilfov inclusiv Municipiul Bucuresti . Se vor semnala: intensificari ale vantului ce pot depasi la rafala 60-65 km/h, scrie Realitatea.net.

ANM a emis o informare conform căreia, până joi, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta temporar prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile țării. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp mai ales în sud-vestul, sudul și estul țării, precum și în zonele de deal și de munte.

Potrivit meteorologilor, până joi dimineața vremea va fi capricioasă. Norii vor acoperi cerul aproape toată ziua, iar ploile în averse și descărcările electrice vor fi prezente în majoritatea regiunilor, însă în sud-est și în nord-vest apar doar spre seară și vor avea caracter local. Temperaturile maxime scad cu 2-3 grade față de ziua precedentă, valorile prognozate fiind cuprinse între 9 și 19 grade.

Nici capitala nu scapă de ploi, posibil și descărcări electrice. Maxima zilei nu va depăși 16-17 grade la amiază.

Mâine ploile se limitează la nordul și estul țării, în timp ce în celalalte regiuni mai apar răzlet, în special după amiază. Vântul se mai domolește, însă iși face simțită prezența în timpul averselor. În sud-vestul țării, pentru că este mai mult soare, temperaturile cresc simțitor față de ziua precedentă. Valorile maxime vor fi cuprinse între 13 grade la Miercurea Ciuc și la Suceava și 22 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu.

În București vor alterna perioadele însorite cu cele cu nori mai mulți si din când în când sunt șanse să plouă. Maxime zilei mai caștigă în jur de 2 grade și ajunge pe la 19 grade.

Vineri aria precipitațiilor se extinde din nou în partea a doua a zilei și cuprinde cam toate regiunile. Nu vor lipsi descărcarile electrice și intensificarile vântului, în special în regiunile extracarpatice. Vestea bună este că se mai încălzește și în Moldova, astfel ca valorile termice vor fi cuprinse la amiaza intre 15-16 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 22 de grade in Lunca Dunarii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Aprilie 2012
Stire din Social : Atenție se oprește apa!
Pagina a fost generata in 2.7817 secunde