"Noul ambasador al Marii Britanii la București, Paul Brummell, va învăța limba română"

100
1

Articole de la același autor

Ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, a declarat, în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că succesorul său în acest post, Paul Brummell, va învăța limba română la Iași, după cum l-a sfătuit, înainte de preluarea mandatului în această vară. 
"Succesorul meu este Paul Brummell, care este un diplomat foarte experimentat, el este acum ambasador în Barbados, dar el a fost ambasador și în Kazahstan și în Turkmenistan și el va învăța limba română în Iași, după recomandarea mea, înainte de mandatul meu care începe în august", a spus Harris, care din această vară va face parte din misiunea diplomatică britanică de la Moscova. 
Ambasadorul Harris a susținut de altfel întregul interviu difuzat de Pro TV în limba română și a recitat câteva versuri din poezia "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie", de Mihai Eminescu.
Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni, pentru vizita de rămas-bun, de către președintele Traian Băsescu.
Diplomatul Paul Brummell a fost numit în vara lui 2013 ambasador al Marii Britanii în România, succesor al actualului ambasador, Martin Harris, funcția urmând să fie preluată în august 2014. 


Comentează știrea

effendi pareskivi
13 aprilie 2014
the ambassador is a retard

noul ambasador britanic, adica britton cum se zice pe la dansii pe acolo, va invata limba romana la iasi. acuma eu nu zic ca e rau, ba e foarte bine, creanga, eminescu, parca tot moldoveni sunt, nu? dar, excelenta sa, ar fi putut sa se pregateasca in prealabil, adica inainte de a fi fost investit un post, si sa invete limba romana in tara lui, la el acasa. da, da, asa ceva este posibil, nu va mirati. aici in tara unde sunt eu, exista o scoala unde lucratorii, si mai ales ambasadorul misiunii diplomatice intr-o tara straina, invata limba tarii respective cu un profesor care este locutor nativ al limbii respective, adica vorbitor de limba. probabil ca britancii vor sa economiseasca bani si nu ofera aceste cursuri care totusi sint oferite de alte tari membre ale commonwealth-ului. in concluzie, bine ati venit in romania, your excellency!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5896 secunde