O constănțeancă, în fruntea Guvernului? Sevil Shhaideh, propunerea PSD la funcția de premier

1884
19
O constănțeancă, în fruntea Guvernului? Sevil Shhaideh, propunerea PSD la funcția de premier - sevilshhaideh1-1482337601.jpg
Propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier al României este constănțeanca Sevil Shhaideh. Cu o experiență de aproape 20 de ani în administrația locală, conducând din funcția de director mai multe departamente din cadrul Consiliului Județean Constanța, Shhaideh a făcut în 2012 pasul spre administrația centrală, unde a fost promovată de Liviu Dragnea până în funcția de ministru al Dezvoltării. De altfel, aceasta este fina lui Liviu Dragnea și a lui Nicușor Conantinescu, lucru negat de cei doi pe motiv că în tradiția musulmană nu există nași de cununie, ci doar martori.

"PSD a câștigat alegerile și conform cutumelor (...) aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcția de prim-ministru în Guvernul României. În același timp, am ținut cont de două lucruri: de afirmațiile repetate ale președintelui României și, în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare. Pentru mine legea nu reprezintă o chestiune secundară și nu vreau ca vreun mandat pe care l-aș fi putut începe eu să fie prin forțarea unei legi în vigoare. O condamnare nedreaptă și o lege profund neconstituțională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine, deocamdată, dar în același timp nici nu pot să arunc de pe umeri o responsabilitate uriașă dată de un vot popular masiv, o răspundere care e a mea în primul rând", a afirmat Liviu Dragnea, la Palatul Cotroceni, după consultările cu șeful statului.

Liderul PSD a precizat că a colaborat "ani de zile" cu Sevil Shhaideh și că pe aceasta o cunoaște și șeful statului, cu care, de asemenea, a lucrat.

Dragnea: "Am încredere totală în ea"

"Am venit cu o soluție care sper să fie acceptată, să fie desemnată pentru a putea forma rapid un Guvern în așa fel încât până la 15 ianuarie să adoptăm bugetul, cel mai târziu. Această propunere este (...) Sevil Shhaideh, a fost ministrul Dezvoltării, a lucrat cu mine ani de zile, nu numai în Ministerul Dezvoltării, dar din poziția mea de viceprim-ministru am lucrat împreună la toate dosarele guvernamentale și cunoaște activitatea din toate ministerele. Este un om în care eu am încredere totală, iar prin această propunere din partea mea e și un mesaj puternic pe care îl transmit tuturor cetățenilor României că îmi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală și pentru punerea în aplicare a acestui program de guvernare", a adăugat Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că Sevil Shhaideh, dacă va fi desemnată, va deține funcția de premier, iar el va fi responsabilul politic.

"Responsabilitatea politică e în primul rând la mine și nu am de gând să o las. Nici primul-ministru, nici miniștrii care vor fi în Guvern nu vor merge acolo să lucreze pentru imagine personală, pentru și prin scandal, nu vor merge acolo ca să dea bine la presă, ci ca să crească România. Din acest motiv va fi o monitorizare și o implicare efectivă atât de la partid, cât și de la Parlament, indiferent ce poziție voi avea eu pentru că oameni au votat PSD într-o proporție foarte mare și un program ALDE într-o proporție mai mică", a susținut el.

În ceea ce privește criteriile după care a fost propusă Shhaideh, Dragnea a spus că trebuie ca persoana desemnată să nu vină în această funcție pentru a-și construi un proiect personal.

Cine este Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. În 1995 și 2001, ea a obținut specializările: expert în administrație publică și manager ONG la organizația internațională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susținut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța, iar din 1991 și până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța. Ulterior, din 1993 și până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Județean (CJ) Constanța, iar între anii 2007 și 2012 a condus Direcția Generală de Proiecte din CJ Constanța.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcția de secretar de stat la același minister.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD-ALDE, are un apartament în Constanța, trei clădiri în Siria - în coproprietate cu soțul său - și aproape 600.000 de lei în două conturi deschise în 2011.

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
DODO
22 decembrie 2016
pazea vin tatarii !

AM GLUMIT . Etnia nu conteaza si noi anti psd-istii am demonstrat-o prin alegerea lui Johanis sau sustinerea frantuzoaicei in timp ce nationalistii ne huleau ( tradatori de neam , vinduti occidentullui , sorosisti etc ) fara sa inteleaga ca a venit timpul deschiderii spre valorile internationale Dovada ? ati vazut ce schimbati in bine sint cei care au plecat afara ?si nu numai material ci de perceptie a realitatii -mai greu de prostit. Ca este femeie , iar nu ne afeceaza noi le-am promovat mai intens ca PSD. Profesional sta fb. DAR , nu-mi place pentru ca este ,, fina ,,lui Dragnea si Constantinescu asta arata legatura strinsa pe care a avut-o cu mafiotii politici Sigur a facut-o ca ca protejeze afacerile sotului Stim bine cum procedeaza la noi mediul de afaceri arab -Cineva , pe Ev Z. a ridicat o problema reala - nu cumva poate deveni Romania o fisura la UE prin posibila scurgere de informatii la nivel inalt la care are acces d.na catre Siria ? nu este clar sotul in ce echipa joaca pe acolo SRI : ochii mari ! prin aceasta numire este clar ca Dragnea nu are incredere in nimeni nici macar in Ponta ( ca asta o ia pe aratura daca ii dai putere ) Ii trebuie un executant loial cu misiunea de a spala trecutul penalilor din PSD ( dar asta se face numai prin terfelirea democratiei )

DODO
22 decembrie 2016
hopa !

Tanti Firea , doamna NU are copii - so pe ea !

Do do re.mi fasole
22 decembrie 2016
So puna pe mata

Si pe mamicuta ta dodo daca o numea dragnea si pe ea o injurai ba nenorocitule.Pt tine basescu si boc insemnau democratie? Unde gura mati erai cand in tara asta erau taiate salariile si pensiile? Doar cu un an inainte sluga basista boc lua un imprumut de....20 de miliarde de euro..pt ai da lu mata.Unde sant banii? Romanu la fel ca tine e hot din nastere.O natie de lepre betivi si kurve ca tine ne au condus pana acum spre dezastru.Las o sa puna in aplicare planul PSD pt guv si pe urma sa racai ca un porc ce esti..o mizerie.. Ce vroiati sa o puna pe Ghorghiu? Binenteles a ales un om apropiat cunoscut la fel cum a procedat si basescu cu Boc sau iohanis cu predoiu la primaria capitalei.Amandoi sau dovedit a fi niste tradatori ai neamului mati

Un constantean
22 decembrie 2016
Daca...

si in fruntea guvernului (in caz ca o va accepta presedintele!) o sa aibe aceeasi activitate laborioasa ca si in cadrul "Republicii Constantinescu si Mazare", atunci nu prea sunt multe semn de incantare!!!

Răspuns la: So puna pe mata
Adăugat de : Do do re.mi fasole, 22 decembrie 2016
Si pe mamicuta ta dodo daca o numea dragnea si pe ea o injurai ba nenorocitule.Pt tine basescu si boc insemnau democratie? Unde gura mati erai cand...
jiji
22 decembrie 2016
ala de la 3

Ba da esti retardat rau.Nu mai au locuri la nebuni?

Do do re.mi fasole
22 decembrie 2016
Canibalism basist..

La fel ca la referendumul care la demis pe SATRAPU neamului cand basisti ca voi si au batut joc de votul celor 8,5 mil de romani se vrea si acum o manipulare hotie pt inselarea opiniei publice dupa ce pe 11 dec romanii au votat PSD pt a da primul ministru se incearac aducerea lui basescu cu ori ce PRET in danuna votului popular,in dauna romaniei.Se incearca ca tara sa intre in coma indusa desi este perfect sanatoasa.La fel sa intamplat si la Colectiv.Lasati PSD ul sa conduca si repectati votul democratic al romanilor astfel pana la dictatura mai e un PaS.AZI e ziua in care sper ca DeMOCRATIA sa invinga dictatura basista liberala din romanika ....voastra

bonifacio di lampeduss
22 decembrie 2016
hopa hopa taica popa

ce ma bucur e ca toți popi au votat PSD si acum o sa-i taie pe toți la cosor si o sa le bage un minaret in c.ur

Liviu Chilian
22 decembrie 2016
Tineri Romani Misieni! Uniti'va in Partidul Martirilor Romani!!

Tinerii mei Romani Misieni! Distrugerea României a început in Temeszvar, si poarta amprenta unui Maghar si a unui cult dușman Dreptei Credințe Creștine, Ortodoxiei Mântuitorului! Organizati'va, uniti'va in Partidul Martirilor Romani! Nu exista libertate si demnitate fără sacrificiu! Sa ne sacrificam executandu'i pe principalii DUȘMANI ai Neamului Românesc! DUȘMANII gen Iliescu, Pataievici("Constantinescu"), Bashitler si JewhANUS ne extermina cu sânge rece. Sa'i ELIMINAM din viața noastră chinuita! Dacă distrugerea României a început in Temeszvar, Salvarea sa vina din Constantiana! Cetatea ce poarta numele sorei sfinte a lui Constantinus Magnus, Parintele Creștinismului! Imnul nostru, al Martirilor Romani, sa fie versurile Luceafarului Călăuzitor: "Împărați pe care lumea nu putea sa'i mai încapă, Au venit si'n țara noastră de'au cerut pământ si apa, Si nu voi ca sa te sperii, nici ca voi sa te'nspaimant, Cum veniră se făcură toți o apa si'un pământ!" Post Scriptum - Ce se întâmpla acum in fosta Țara Noastră, poarta amprenta zsidaneasca-satanica a agenților "electorali" Israhatzeleni ai Jigano-pesedistilor. Ei l'au sfătuit pe Zlatarul Bulgar DraKnea sa'i bage mortu'n casa lu' JewhANUS

cititor de Replica
22 decembrie 2016
un cititor al Replicii

Un alt cititor al ziarului Replica scria un mesaj in care spunea ca d.na e nepoata lui Kemal Karpat, acesta a fost consilier la Casa Alba si este membru marcant in cadrul sectei nur, secta condusa de Fethullah Gulen. Secta care a fost infiintata de CIA, secta care a organizat lovitura de stat din iulie 2016 din Turcia. Daca toate aceste lucruri sunt adevarate sau nu, nu stim exact. SRI ar trebui sa vina cu date, informatii si precizari caci de asta iau salariu. Daca sunt adevarate aceste lucruri atunci e grav. D.na e maritata cu un sirian. Nici asta nu va spune nimic?

Sindbad
22 decembrie 2016
Multe nick-uri, acelasi retardat

Se pare ca nu ti-au dat bonurile valorice promise sapt trecuta. Ce vrei, sunteti multi mancatori de kkt asistati. Stai linistit, ca nu e cazul s-o iei pe aratura. Locul tau pe lista e in siguranta! Cool down! Doamna SS, sa fie nominalizata, si sa poata sa ramana 4 ani prim ministru sa poata sa-ti dea. Banuim ca asta vrei, "Sa ne dea si noua"...Esti lătrău de serviciu?

Răspuns la: Canibalism basist..
Adăugat de : Do do re.mi fasole, 22 decembrie 2016
La fel ca la referendumul care la demis pe SATRAPU neamului cand basisti ca voi si au batut joc de votul celor 8,5 mil de romani se vrea si acum o...
19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Septembrie 2015
Stire din Actual : Premierul, DEMIS!
Pagina a fost generata in 0.3745 secunde