O nouă propunere a parlamentarilor: Amenzi mai mici pentru pensionari

958
2
O nouă propunere a parlamentarilor: Amenzi mai mici pentru pensionari - sofer-1526128034.jpg
Amenzi de două ori mai mici pentru șoferii pensionari. Este propunerea unor parlamentari care spun că vârstincii nu au destui bani să plătească atunci când încalcă regulile de circulație. Mai exact, cei doi senatori vor ca un punct de amendă să valoreze cât punctul de pensie, adică 100 de lei. În momentul de față fiecare punct de amendă scoate din buzunarul șoferilor 145 de lei, însă începând cu anul viitor poate ajunge la 190 de lei.


"Un punct de amendă este de 145 de lei și de la 1 ianuarie 2019 se preconizează a fi 190 de lei. Un pensionar, la pensia media pe anul 2017, a primit 1.071 de lei. Incomparabil mai mică decat 1.900 salariul mediu pe economie", spune Dorin Bădulescu, senator PMP.

Specialiștii atrag atenția însă că șoferii în vârstă nu sunt supuși unor teste riguroase și de multe ori pot pune în pericol viața altor oameni.

"Cred însă că măsura ar putea fi corelată cu anumite examene, testări care să verifice într-un fel modul în care participantul la trafic care a depășit o vârstă are în continuare deprinderile necesare conducerii pe drumurile publice", spune Bogdan Toader, polițist, sindicatul Europol.


Propunerea de lege se află în acest moment la Senat. Decizia finală aparține deputaților.



Comentează știrea

Catalin
12 mai 2018
Aiurea !

Precum se stie , cei mai multi parlamentari sunt prosti gramada ! Ii fute grija de categoriile defavorizate doar inainte de alegeri si in timpul alegerilor . Atat ! In rest , prostii sa voteze gainarii , iar apoi , sa plateasca cu varf si indesat mizerabila alegere . Propunerea ipochimenului de la partidul - fantoma PMP , zamislit din relatia de preacurvie dintre Baselu si Udrea , este absolut impotriva logicii juridice , care vorbeste despre egalitatea de tratament intre toti participantii la trafic . Si Constitutia face precizarea asta ! Ce mizerie , partidele astea , PSD-ALDE-PNL-PMP ! Javre !

Gaby
13 mai 2018
?????

Aceasta propunere se numeste DISCRIMINARE, unde un alt stat al UE se pomeneste asa ceva. Vai de noi,,,,

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8199 secunde