Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru tineri

133
Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru tineri - image20170462170250270klausiohan-1526128382.jpg
Klaus Iohannis a subliniat sâmbătă, în mesajul transmis cu ocazia celei de-a XI-a ediții a Congresului Studenților din România, importanța educației financiare și a celei antreprenoriale, informează Administrația Prezidențială.


Klaus Iohannis a transmis un mesaj. 'Mă bucur să observ că temele abordate în cadrul Congresului sunt legate de integrarea studenților pe piața muncii și în societate în ansamblul său, remarcând aici componenta de educație financiară. În condițiile în care recent ne-am revenit dintr-o criză economică globală cauzată de lipsa de responsabilitate în utilizarea instrumentelor financiar-bancare, dar și în contextul în care dezbaterile pe tema politicii fiscale sunt foarte actuale în spațiul public, această educație este mai importantă ca niciodată. În modernizarea economică a României, educația antreprenorială este la rândul ei o dimensiune necesară. Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil, iar identificarea oportunităților de finanțare poate fi dificilă. Pregătirea tinerilor cu abilitățile și competențele necesare pentru a se descurca pe o astfel de piață ar putea multiplica numărul de idei bune de afaceri care se materializează în economie', se arată în mesajul președintelui, prezentat de consilierul de stat Ligia Deca.

Klaus Iohannis a arătat că această ediție a congresului studenților are o semnificație specială, în contextul celebrării unui secol de la Marea Unire din 1918. 'Centenarul reprezintă un moment de regândire a priorităților, de reașezare a bazei economice și sociale a dezvoltării noastre ca națiune, iar implicarea studenților în toate aceste procese este esențială. De altfel, în schimbările majore produse în istoria României, contribuția studenților a fost foarte importantă, începând cu revoluția pașoptistă și continuând cu evoluția tuturor curentelor culturale, sociale și economice care au transformat România ultimilor 100 de ani', a arătat șeful statului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7429 secunde